auGalingas iššūkis: veganiška feta ir vasariški sumuštiniai su šilauogėmis

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Veganiška tofu feta

Ingredientai:

  • 1 pakelis (250 g) tofu (vidutinio minkštumo);
  • 1/3 puodelio kokosų aliejaus;
  • 2 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 2 1/2 arbat. šaukšt. obuolių acto;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. maistinių mielių dribsnių.

Gaminimas:

1. Tofu suvyniojame į popierinį rankšluostį, dedame į lėkštę, ant viršaus dedame lentelę ir ką nors sunkaus (pvz., puodą) bei paliekame taip bent 15–20 min. (kuo ilgiau, tuo geriau).

2. Tuomet rankomis sutrupiname tofu į virtuvinio kombaino indą, pilame ištirpdytą kokosų aliejų, dedame visus kitus ingridentus ir gerai viską sumalame.

3. Gautą masę dedame į nedidelį indą ar dėžutę, išklotą maistine plėvele (vėliau bus lengviau išimti), uždengiame ir dedame sūrį nakčiai į šaldytuvą.

4. Paruoštą sūrį taip pat laikome šaldytuve. Gamindami ragaukite ir žiūrėkite, ar jums netrūksta sūrumo ar rūgštumo. Sūrį galima paskaninti prieskoninėmis žolelėmis.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Veganiška tofu feta
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Veganiška tofu feta

Vasariški sumuštinukai su šilauogėmis

Ingredientai:

  • juodos duonos su sėklomis;
  • tofu „feta“ sūrio (receptas aukščiau);
  • šilauogių;
  • šviežio skysto medaus (arba agavų sirupo);
  • graikiškų riešutų;
  • bazilikų.

Gaminimas:

Ant duonos riekelių tepkite sūrio ir nepagailėkite mėgstamiausių ingredientų!

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Vasariškas sumuštinis su šilauogėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Vasariškas sumuštinis su šilauogėmis

Receptais dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“ bei veganiškos mitybos tinklaraščiai ((šį kartą tai tinklaraštis Folow your spoon). Šiuo projektu norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį portale 15min ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis