Veganiška tofu feta
Ingredientai:
- 1 pakelis (250 g) tofu (vidutinio minkštumo);
- 1/3 puodelio kokosų aliejaus;
- 2 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
- 2 1/2 arbat. šaukšt. obuolių acto;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/4 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
- 1 valg. šaukšt. maistinių mielių dribsnių.
Gaminimas:
1. Tofu suvyniojame į popierinį rankšluostį, dedame į lėkštę, ant viršaus dedame lentelę ir ką nors sunkaus (pvz., puodą) bei paliekame taip bent 15–20 min. (kuo ilgiau, tuo geriau).
2. Tuomet rankomis sutrupiname tofu į virtuvinio kombaino indą, pilame ištirpdytą kokosų aliejų, dedame visus kitus ingridentus ir gerai viską sumalame.
3. Gautą masę dedame į nedidelį indą ar dėžutę, išklotą maistine plėvele (vėliau bus lengviau išimti), uždengiame ir dedame sūrį nakčiai į šaldytuvą.
4. Paruoštą sūrį taip pat laikome šaldytuve. Gamindami ragaukite ir žiūrėkite, ar jums netrūksta sūrumo ar rūgštumo. Sūrį galima paskaninti prieskoninėmis žolelėmis.
Vasariški sumuštinukai su šilauogėmis
Ingredientai:
- juodos duonos su sėklomis;
- tofu „feta“ sūrio (receptas aukščiau);
- šilauogių;
- šviežio skysto medaus (arba agavų sirupo);
- graikiškų riešutų;
- bazilikų.
Gaminimas:
Ant duonos riekelių tepkite sūrio ir nepagailėkite mėgstamiausių ingredientų!
Receptais dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“ bei veganiškos mitybos tinklaraščiai ((šį kartą tai tinklaraštis Folow your spoon). Šiuo projektu norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį portale 15min ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!