15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

auGalingas iššūkis: veganiškos Cezario salotos ir citrininė tarta

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Cezario salotos

Ingredientai:

  • 1 gūžė romėniškų salotų;
  • 2 riekės batono;
  • 1 valg. šaukšt. kaparėlių;
  • ½ citrinos sultys;
  • 100 g augalingos „vištienos“ (pvz., sojos baltymų gabalėlių) (nebūtina);
  • 1 valg. šaukšt. garstyčių;
  • saujelė šviežio baziliko;
  • 2 valg. šaukšt. augalinio majonezo;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. maistinių mielių;
  • 1 arbat. šaukšt. česnako miltelių;
  • ¼ valg. šaukšt. druskos;
  • žiupsnelis pipirų.

Gaminimas:

1. Gerai nuplaukite ir nusausinkite salotas.

2. Jeigu norite, paruoškite augalingos „vištienos“ gabaliukus pagal instrukciją.

3. Įkaitinkite keptuvę ir lengvai paskrudinkite abi batono riekių puses. Supjaustykite batoną kubeliais.

4. Stambiai supjaustykite salotas ir sudėkite į didelį dubenį.

5. Sudėkite ant salotų visus kitus ingredientus ir gerai išmaišykite.

Tinklaraštininkės nuotr. /Veganiškos Cezario salotos
Tinklaraštininkės nuotr. /Veganiškos Cezario salotos

Citrininė tarta

Ingredientai:

pagrindui:

  • 2 puodeliai miltų;
  • 1,5 valg. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 pudelio augalingo margarino arba kieto kokosų aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. skysto aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. šalto vandens.

įdarui:

  • 1 pakelis (350 g) minkšto tofu (silken);
  • 0,3 puodelio kokosų pieno kietosios dalies (palaikykite skardinę šaldytuve);
  • 0,25 puodelio klevų arba agavų sirupo;
  • 1 citrina;
  • 1,5 valg. šaukšt. agaro;
  • 0,5 puodelio vandens.

Gaminimas:

1. Sumaišykite miltus, cukrų ir druską.

2. Įminkykite margariną iki mišinys taps trupus.

3. Atskirame dubenėlyje sumaišykite aliejų ir vandenį.

4. Po truputį pilkite į mišinį, iki rankomis suformuosite tešlą, jei reikia įpilkite daugiau vandens.

5. Uždenkite tešlą ir palikite šaldytuve bent 30 min.

6. Pabarstykite miltų ant stalo ir plonai iškočiokite tešlą.

7. Įklokite ir įspauskite tešlą į tartos skardą, nupjaukite atliekamą tešlą.

8. Kepkite iki 190°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 min. Ppalikite atvėsti.

9. Nuplaukite citriną ir lengvai nutarkuokite žievelės paviršių.

10. Elektriniame trintuve (blenderyje) kartu sumalkite tofu, kokosų pieną, sirupą, citrinų žieveles ir pusės citrinos sultis.

11. Puode maišydami kaitinkite vandenį su agaru, kol užvirs.

12. Įmaišykite agaro mišinį į įdarui skirtą mišinį, o tada supilkite jį ant pagrindo.

13. Palikite šaldytuve bent porą valandų arba per naktį.

14. Dekoruokite ir mėgaukitės!

Tinklaraštininkės nuotr. /Citrininė tarta
Tinklaraštininkės nuotr. /Citrininė tarta

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą projektas dėkoja Dovilei Šeduikytei). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais