Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: žiedinių kopūstų karis ir bulvių košė su žirneliais ir mėtomis

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Žiedinių kopūstų karis

Ingredientai:

  • 550 g žiedinio kopūsto;
  • 3 pomidorai;
  • 1 paprika;
  • 3/4 stiklinės kokosų pieno;
  • 10 g šviežio imbiero;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 5 kario lapeliai;
  • 1/2 šviežios aitriosios paprikos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų garstyčių sėklų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
  • 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
  • 3/4 arbat. šaukšt. prieskonių mišinio „Garam Masala“;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų kalendros lapelių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • aliejaus.

Gaminimas:

1. Paruošiame prieskonius. Kadangi dėsime ne viską kartu, sudedame atskirai: cinamonas + „Garam Masala“, ciberžolė + asafetida + malta kalendra, imbieras + kario lapeliai ir atskirai garstyčių sėklos bei kalendros lapeliai.

2. Ruošiame padažą: nuo pomidorų pašaliname odeles, juos supjaustome, susmulkiname dviejų rūšių paprikas. Į elektrinį smulkintuvą dedame daržoves, pilame kokosų pieną ir susmulkiname iki vientisos masės.

3. Žiedinį kopūstą suskirstome nemažais žiedynais. Apverdame (aš viriau garų puode 7 minutes), išimame, šiek tiek atvėsiname ir pasmulkiname.

4. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2–3 šaukštus aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčiu, nes pradės šokinėti po visą virtuvę). Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, beriame maltą kalendrą, ciberžolę ir maišant kepame 5 sekundes. Dedame imbierą ir kario lapelius, maišant kepame dar 30 sekundžių.

5. Į puodą ar keptuvę su prieskoniais pilame paruoštą padažą, pagardiname džiovinta kalendra, druska, užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 10–15 minučių.

6. Į prieskoniais pagardintą padažą dedame žiedinius kopūstus, išmaišome ir troškiname 15 minučių, arba kol daržovės suminkštės. Likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos, pagardiname prieskonių mišiniu „Garam Masala“ ir cinamonu.

7. Karį tiekiame šiltą, kartu su ryžiais.

Tinklaraštininkės nuotr. /Žiedinių kopūstų karis
Tinklaraštininkės nuotr. /Žiedinių kopūstų karis

Bulvių košė su žirneliais ir mėtomis

Ingredientai:

  • 500 g bulvių;
  • 100 g žirnelių;
  • keli mėtų lapeliai;
  • 50 ml auGalingo pieno;
  • 1 valg. šaukšt. auGalingo sviesto;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Bulves išverdame pasūdytame vandenyje.

2. Žirnelius verdame pasūdytame vandenyje 10 minučių.

3. Kai bulvės išverda, nukošiame. Į puodą dedame auGalingą sviestą, pilame karštą auGalingą pieną ir grūstuvu sutriname.

4. Žirnelius smulkintuvu sutriname kartu su mėtomis ir dedame į bulvių masę. Išmaišome ir tiekiame.

Tinklaraštininkės nuotr. /Bulvių košė su žirneliais ir mėtomis
Tinklaraštininkės nuotr. /Bulvių košė su žirneliais ir mėtomis

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Oksana iš tinklaraščio Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais