„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis. 2 blynų receptai: nesaldūs cukinijų ir desertiniai su kakava

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi blynai
auGalingi blynai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Nesaldūs cukinijų blynai
(receptas iš tinklaraščio „Follow your spoon“)

Ingredientai:

  • 1 nedidelė cukinija;
  • 1/2 puodelio avinžirnių miltų;
  • 2 valg. šaukšt. grikių miltų (nebūtina, galima berti daugiau avinžirnių miltų);
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • po žiupsnį druskos, pipirų, česnakų miltelių;
  • 1/4 puodelio vandens;
  • šiek tiek aliejaus kepimui.

Gaminimas:

1. Cukiniją sutarkuojame, dedame į sietelį. Įmaišome žiupsnį druskos ir paliekame pastovėti 10–15 min.

2. Kitame dubenyje sumaišome likusius ingredientus.

3. Iš tarkuotos cukinijos ranka nuspaudžiame sultis ir dedame tarkius į tešlą, išmaišome.

4. Formuojame blynus po šaukštą gautos masės dėdami į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Nesaldūs blynai su cukinija
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Nesaldūs blynai su cukinija

Lietiniai blynai su kakava
(receptas iš tinklaraščio „Follow your spoon“)

Ingredientai:

  • 1/2 puodelio šviesių speltų miltų;
  • 1/2 puodelio viso grūdo speltų miltų;
  • 3 valg. šaukšt. kakavos;
  • 1–2 valg. šaukšt. kokosų cukraus (arba daugiau pagal norimą saldumą);
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 puodelis augalinio pieno;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. obuolių acto;
  • 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišome sausus produktus. Kakavą geriausia persijoti, kad neliktų gumuliukų. Tada į tą patį dubenį supilame šlapius produktus ir viską gerai išmaišome.

2. Į įkaitintą keptuvę, išteptą kokosų aliejumi, pilame apie pusę samčio tešlos ir ore sukant keptuvę paskirstome tešlą per visą keptuvės plotą.

3. Kepame apie 1–2 min., kol nebelieka šlapios tešlos plotų, tada atsargiai blyną apverčiame ir kepame dar apie 1 min.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kakaviniai lietiniai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kakaviniai lietiniai

Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“ kartu su tinklaraščiu „Follow your spoon“. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“