Sumuštinis su tempe, pomidorais ir žalumynais
Ingredientai:
- 1-2 riekelės duonos (kvietinės arba kokios norite);
- augalinės kilmės tepamo „sūrelio“;
- rūkytos tempe (t.y. fermentuoto sojų pupelių gaminio);
- pomidoras;
- keli šviežio baziliko lapeliai;
- šiek tiek špinatų arba sultenės.
Gaminimas:
Paskrudiname duoną (2 riekelės – dvigubam sumuštiniui), tepame užtepėlę, dedame supjaustytą tempę, griežinėliais pjaustytą pomidorą, baziliką ir špinatus ar sultenę.
Sumuštinis su saulėgrąžomis ir alyvuogėmis
Gaminimas:
- Ruginės duonos;
- baklažanų ir saulėgrąžų užtepėlės;
- žalių alyvuogių;
- šiek tiek pakepintų saulėgrąžų.
Gaminimas:
Ant riekės duonos tepame užtepėlę, dedame supjaustytas alyvuoges, pabarstome pakepintomis saulėgrąžomis. Galima papuošti šviežiais mėtų lapeliais.
Saldusis sumuštinis
Ingredientai:
- 1 riekė duonos;
- 2 šaukšteliai (lazdyno) riešutų sviesto su kakava;
- 1/3 puodelio šaldytų vyšnių;
- 2 šaukšteliai datulių arba agavų sirupo;
- 2 šaukšteliai vandens;
- 1/2 šaukštelio ispaninio šalavijo (chia) sėklų.
Gaminimas:
1. Vyšnias kartu su pasirinktu sirupu ir vandeniu dedame į puodą, užverdame. Šiek tiek sumažiname kaitrą ir verdame tol, kol skystis beveik išgaruoja, uogos pradeda tirštėti, prarasti savo formą (apie 10-12 min.).
2. Puodą nukeliame nuo kaitros, įmaišome ispaninio šalavijo (chia) sėklas ir paliekame atvėsti.
3. Ant paskrudintos duonos riekės tepame riešutų sviestą ir vyšnių džemą.
Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“ ir tinklaraštis Follow your spoon. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!