Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: 3 originalūs veganiški sumuštiniai

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų trejetukas.
auGalingi sumuštiniai
auGalingi sumuštiniai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Sumuštinis su tempe, pomidorais ir žalumynais

Ingredientai:

  • 1-2 riekelės duonos (kvietinės arba kokios norite);
  • augalinės kilmės tepamo „sūrelio“;
  • rūkytos tempe (t.y. fermentuoto sojų pupelių gaminio);
  • pomidoras;
  • keli šviežio baziliko lapeliai;
  • šiek tiek špinatų arba sultenės.

Gaminimas:

Paskrudiname duoną (2 riekelės – dvigubam sumuštiniui), tepame užtepėlę, dedame supjaustytą tempę, griežinėliais pjaustytą pomidorą, baziliką ir špinatus ar sultenę.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Sumuštinis su tempe, pomidorais ir žalumynais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Sumuštinis su tempe, pomidorais ir žalumynais

Sumuštinis su saulėgrąžomis ir alyvuogėmis

Gaminimas:

  • Ruginės duonos;
  • baklažanų ir saulėgrąžų užtepėlės;
  • žalių alyvuogių;
  • šiek tiek pakepintų saulėgrąžų.

Gaminimas:

Ant riekės duonos tepame užtepėlę, dedame supjaustytas alyvuoges, pabarstome pakepintomis saulėgrąžomis. Galima papuošti šviežiais mėtų lapeliais.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Sumuštinis su saulėgrąžomis ir alyvuogėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Sumuštinis su saulėgrąžomis ir alyvuogėmis

Saldusis sumuštinis

Ingredientai:

  • 1 riekė duonos;
  • 2 šaukšteliai (lazdyno) riešutų sviesto su kakava;
  • 1/3 puodelio šaldytų vyšnių;
  • 2 šaukšteliai datulių arba agavų sirupo;
  • 2 šaukšteliai vandens;
  • 1/2 šaukštelio ispaninio šalavijo (chia) sėklų.

Gaminimas:

1. Vyšnias kartu su pasirinktu sirupu ir vandeniu dedame į puodą, užverdame. Šiek tiek sumažiname kaitrą ir verdame tol, kol skystis beveik išgaruoja, uogos pradeda tirštėti, prarasti savo formą (apie 10-12 min.).

2. Puodą nukeliame nuo kaitros, įmaišome ispaninio šalavijo (chia) sėklas ir paliekame atvėsti.

3. Ant paskrudintos duonos riekės tepame riešutų sviestą ir vyšnių džemą.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Saldusis sumuštinis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Saldusis sumuštinis

Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“ ir tinklaraštis Follow your spoon. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs