Avinžirnių kepsneliai su pievagrybiais
Ingredientai:
- 250 g avinžirnių;
- druskos;
- 5 rūšių maltų pipirų
- 5–6 pievagrybiai;
- 2 valg. šaukšt. augalinio majonezo;
- apie 10 cm ilgio poro baltosios dalies gabaliukas;
- rapsų aliejaus, kepimui;
- patiekimui: 6–7 morkos, 100 g jaunų špinatų lapelių.
Gaminimas:
1. Per naktį išmirkytus ir nusausintus avinžirnius išvirkite nesūdytame vandenyje. Atvėsinkite.
2. Į smulkintuvo indą suberkite avinžirnius, druską, pipirus, majonezą ir sutrinkite iki vientisos masės.
3. Pievagrybius supjaustykite smulkiais kubeliais. Porą sukapokite.
4. Į dubenį sudėkite avinžirnių masę, pievagrybius, porus ir gerai išmaišykite.
5. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir šaukštu įdėkite masės. Gerai apkepkite iš abiejų pusių.
6. Kepsnelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
7. Patiekite su plonais šiaudeliais pjaustytomis morkomis ir špinatais.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
Ingredientai:
- 1 pakuotė sluoksniuotos bemielės tešlos;
- 1-2 obuoliai;
- 2-4 arbat. šaukšt. Ceilono cinamono;
- 0,5 arbat. šaukšt. nerafinuoto cukranendrių cukraus.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Atitirpinkite sluoksniuotą tešlą, kaip nurodyta ant pakuotės. Ant kiekvieno iš lapų berkite cinamono. Dėkite vieną lapą ant kito ir susukite. Supjaustykite į 8 vienodas dalis. Iškočiokite tokio dydžio, kad tilptų į jūsų norimą formą.
3. Obuolius sutarkuokite burokine tarka.
4. Dėkite į tešlos vidų obuolių ir ant viršaus berkite cukraus.
5. Kepkite orkaitėje 30-40 min, priklausomai nuo formos aukščio.
6. Atvėsinkite ant grotelių.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškai mitybai skirto tinklaraščio Vegan pipiras. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!