„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: avinžirnių kepsneliai ir sluoksniuoti pyragėliai su obuoliais

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Avinžirnių kepsneliai su pievagrybiais

Ingredientai:

  • 250 g avinžirnių;
  • druskos;
  • 5 rūšių maltų pipirų
  • 5–6 pievagrybiai;
  • 2 valg. šaukšt. augalinio majonezo;
  • apie 10 cm ilgio poro baltosios dalies gabaliukas;
  • rapsų aliejaus, kepimui;
  • patiekimui: 6–7 morkos, 100 g jaunų špinatų lapelių.

Gaminimas:

1. Per naktį išmirkytus ir nusausintus avinžirnius išvirkite nesūdytame vandenyje. Atvėsinkite.

2. Į smulkintuvo indą suberkite avinžirnius, druską, pipirus, majonezą ir sutrinkite iki vientisos masės.

3. Pievagrybius supjaustykite smulkiais kubeliais. Porą sukapokite.

4. Į dubenį sudėkite avinžirnių masę, pievagrybius, porus ir gerai išmaišykite.

5. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir šaukštu įdėkite masės. Gerai apkepkite iš abiejų pusių.

6. Kepsnelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.

7. Patiekite su plonais šiaudeliais pjaustytomis morkomis ir špinatais.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Avinžirnių kepsneliai su pievagrybiais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Avinžirnių kepsneliai su pievagrybiais

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais

Ingredientai:

  • 1 pakuotė sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 1-2 obuoliai;
  • 2-4 arbat. šaukšt. Ceilono cinamono;
  • 0,5 arbat. šaukšt. nerafinuoto cukranendrių cukraus.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Atitirpinkite sluoksniuotą tešlą, kaip nurodyta ant pakuotės. Ant kiekvieno iš lapų berkite cinamono. Dėkite vieną lapą ant kito ir susukite. Supjaustykite į 8 vienodas dalis. Iškočiokite tokio dydžio, kad tilptų į jūsų norimą formą.

3. Obuolius sutarkuokite burokine tarka.

4. Dėkite į tešlos vidų obuolių ir ant viršaus berkite cukraus.

5. Kepkite orkaitėje 30-40 min, priklausomai nuo formos aukščio.

6. Atvėsinkite ant grotelių.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškai mitybai skirto tinklaraščio Vegan pipiras. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs