Avižiniai-bananiniai keksiukai
(receptas iš tinklaraščio Vegan Pipiras)
Ingredientai:
- 3 puodeliai pilno grūdo avižinių dribsnių;
- 2 puodeliai sutrintų bananų;
- ¼ puodelio nerafinuoto cukranendrių cukraus;
- ¼ puodelio žemės riešutų sviesto;
- 2 žaliųjų citrinų (laimų) sultys;
- 1 arbat. šaukšt. sodos.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.
2. Avižinius dribsnius elektriniu maisto smulkintuvu malkite tol, kol bus miltai.
3. Sutrintus bananus sumaišykite su cukrumi ir riešutų sviestu.
4. Žaliųjų citrinų sultimis nugesinkite sodą ir įmaišykite į bananų masę.
5. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite.
6. Išpilstykite tešlą į norimas formeles, dėkite į orkaitę ir kepkite 20-25 min.
Avižiniai blyneliai su datulėmis
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)
Ingredientai (maždaug 9 blynams):
- 1/2 puodelio viso grūdo avižinių dribsnių;
- 3/4 puodelio augalinio pieno;
- 5 nedidelės minkštos datulės;
- 2 valg. šaukšt. viso grūdo speltų miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
Visus ingredientus sudedame į elektrinę kokteilinę ir gerai suplakame. Iš gautos tešlos įkaitintoje keptuvėje su trupučiu kokosų aliejaus kepame blynelius.
Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“, kartu su veganišką mitybą propaguojančių tinklaraščių autoriais. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!