Cukinijų spagečiai su kreminiu avokadų padažu ir vyšniniais pomidoriukais
(Receptu dalijasi tinklaraštis Every special day)
Ingredientai (2 porcijoms):
- 2 vidutinio dydžio cukinijos;
- 1 sunokęs avokadas;
- 0,5 skiltelės česnako (arba česnako granulių, arba džiovinto svogūno miltelių – tas svogūniškas skonis šiame padaže labai tinka, bet galima ir praleisti);
- druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Pirmiausia specialia pjaustykle paverčiam dvi cukinijas į kalną „makaronų“. Jei tokios pjaustyklės neturit – ne bėda, galima naudoti tarką, kuri pjausto ilgais šiaudeliais. Šiek tiek pabarstome druska ir išmaišome rankomis (druska padės išsiskirti sultims, kurias paskui nupilsim, kad makaronai nebūtų vandeningi).
2. Toliau gaminam padažą: susmulkinam avokadą su česnaku iki vienalytės masės (elektriniu trintuvu arba šakute). Įdedame druskos ir pipirų pagal skonį. Galima sumesti ir galiukus, likusius tarkuojant cukiniją.
Avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
(Receptu dalijasi Rojaus daržas)
Ingredientai (1 porcijai):
- 100 g virtų avinžirnių;
- 3 saulėje džiovinti pomidorai;
- ½ (40 g) svogūno;
- 1 (70 g) vidutinės morkos;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- prieskoninių žolelių;
- duskos, pipirų;
- 1 valg. šaukšt. vandens.
Gaminimas:
1. Morką sutarkuokite burokine tarka, svogūną supjaustykite smulkiai ir pakepinkite ant aliejaus kelias minutes. Įpilkite 1 valg. šaukšt. vandens ir patroškinkite kelias minutes uždengę keptuvę dangčiu.
2. Pasmulkinkite pomidorus ir visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą bei sutrinkite iki vientisos masės.
3. Užtepėlę skanu valgyti su duona ir daržovėmis.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir su projektu bendradarbiaujančių maisto tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!