Avinžirnių „tunu“ įdaryti avokadai
Ingredientai:
- ¼ puodelio saulėgrąžų;
- 1 skardinė avinžirnių;
- 1 smulkiai supjaustyta raudona saldžioji paprika;
- 3 smulkiai supjaustyti svogūnai;
- 2 valg. šaukšt. veganiško majonezo;
- 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
- 1 citrinos sultys;
- 1 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- 3 prinokę avokadai.
Gaminimas:
1. Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo kaitros 5 minutes paskrudinkite saulėgrąžas nuolatos jas pamaišydami.
2. Nupilkite avinžirnių skystį ir kartu su saulėgrąžomis maisto smulkintuvu viską smulkiai supjaustykite tokio smulkumo gabalėliais, kaip matote nuotraukoje.
3. Avinžirnių ir svogūnų mišinį vidutinio didumo dubenyje sumaišykite su smulkiai supjaustyta saldžiąja paprika ir svogūnais. Į mišinį taip pat gerai įmaišykite majonezą, garstyčias, citrinos sultis, česnako miltelius, druską ir pipirus.
4. Perpjaukite avokadus per pusę ir išimkite kauliukus. Prikraukite kiekvieną puselę paruoštu mišiniu ir patiekite svečiams.
Paruoštą mišinį sandariame inde šaldytuve galite laikyti iki trijų dienų, o avokadus juo įdarykite tik prieš pat patiekdami.
Saldūs krepšeliai su „kiaušiniu“
Ingredientai:
- Sluoksniuotos mielinės tešlos (be pieno ir kiaušinių);
- veganiško jogurto
- konservuotų abrikosų arba persikų.
Gaminimas:
1. Supjaustykite atitirpintą mielinę tešlą kvadratėliais. Per vidurį patepkite jogurtu. Papuoškite konservuoto abrikoso ar persiko pusele. Užlenkite krepšelio kraštelius.
2. kepkite 10–15 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
3. Papuošimui galite apibarstyti krepšelius cukraus pudra.
Už receptus dėkojame auGalingo pirmadienio komandai ir fotografei Eglei Bartkutei.
Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!