Salotos su tofu, spanguolėmis ir migdolų padažu
Ingredientai:
- salotinių sultenių ar kitų mėgstamų salotų lapų;
- kieto tofu su žolelėmis;
- džiovintų spanguolių;
- sėklų.
padažui:
- migdolų sviesto;
- garstyčių;
- citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Sudėti salotas į dubenį tokia pačia tvarka, kaip išvardinta ingredientų sąraše.
2. Sumaišius salotų padažo ingredientus, šiuo padažu apšlakstyti salotas.
Šokoladinė cukinijų duona
Ingredientai:
- 1 ¼ puodelio miltų (šviesių speltų arba avižinių);
- ¼ puodelio kakavos miltelių;
- ½ arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- ⅔ puodelio cukraus;
- 1 puodelis smulkiai sutarkuotos cukinijos (apie 220 g);
- ¾ puodelio jogurto (mes naudojome sojos);
- ¼ puodelio aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- ⅓ puodelio šokolado gabaliukų (nebūtina).
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišyti visus sausuosius ingredientus.
2. Kitame dubenyje sumaišyti visus šlapiuosius ingredintus.
3. Sumaišyti abu mišinius.
4. Ištepti norimą gilesnę skardą aliejumi, sukrėsti gautą masę.
5. Kepti 35 min. iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!