„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: įdomūs sumuštiniai su avokadu ir kukuliai pomidorų padaže

Kiekvienam iš mūsų tikrai į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Patiekalai auGalingam pirmadieniui
Patiekalai auGalingam pirmadieniui / Projekto archyvo nuotr.

Sumuštiniai su avokadais bei greipfrutu

Ingredientai (2–4 sumuštiniams):

  • mėgstamų duonos bandelių*;
  • 1 nedidelis virtas burokėlis;
  • kelios plonos greipfruto riekelės;
  • 1 šaukštas žemės riešutų sviesto**;
  • 1 prinokęs avokadas;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Perpjaukite bandeles ir patepkite jas riešutų sviestu.

2. Burokėlį supjaustykite plonomis riekelėmis ir po kelias jų uždėkite ant kiekvieno sumuštinio.

3. Avokadą perpjaukite pusiau, šaukštu išimkite iš žievelės ir perkelkite ant pjaustymo lentutės; suraikykite ir taip pat klokite ant sumuštinių (jei labai minkštas. lengviau bus tai daryti peiliu nei pirštais). Lengvai pabarstykite druska.

4. Viršų papuoškite plona greipfruto riekele. Galite palaistyti balzaminiu actu.

*tinka tiek itališka ciabatta, tiek juodos ruginės duonos bandelės; mes naudojome burgerio bandeles su morkomis ir ciberžole.

**jei jo nemėgstate – paprasčiausiai suvilgykite duoną alyvuogių aliejumi ar plonai patepkite garstyčiomis.

Projekto archyvo nuotr./Originalus sumuštinis su avokadu
Projekto archyvo nuotr./Originalus sumuštinis su avokadu

Kukuliai pomidorų padaže

Ingredientai:

  • 1 pakelis sojų faršo;
  • ciberžolės;
  • paprikos miltelių;
  • pipirų;
  • druskos;
  • keli šaukštai miltų;
  • pomidorų pastos;
  • 1 paprika;
  • 1 svogūnas.

Gaminimas:

1. Sojų faršą kelias minutes pavirkite, nuvarvinkite sietelyje ir sumaišykite su prieskoniais.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną, papriką ir sudėkite į pravėsusį faršą, kartu su šiek tiek miltų (kad geriau liptų); galite įdėti ir maltų linų sėmenų.

3. Suformuokite kukuliukus, sudėkite juos į kepimo indą. Atskirame inde sumaišykite pomidorų pastą su vandeniu ir užpilkite ant kukulių, kad būtų apsemti maždaug iki pusės.

4. Į tarpelius prikaišiokite cukinijos (galite pasirinkti tokią daržovę, kuri labiau patinka jums, pavyzdžiui, saldžiosios bulvės ar moliūgo skiltelės, taip pat kalafioro ar brokolio žiedynėliai puikiai tiks).

5. Kepkite 185–190 laipsnių karštumo orkaitėje, kol kukulių viršus atrodys apskrudęs.

Projekto archyvo nuotr./Kukuliai be mėsos pomidorų padaže
Projekto archyvo nuotr./Kukuliai be mėsos pomidorų padaže

Šie receptai gauti iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“. Šis projektas įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs