„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: kiniški baklažanai ir ypatingi blynai

Kiekvienam iš mūsų tikrai į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Projekto archyvo nuotr.

Kiniški baklažanai

Ingredientai:

  • 1 baklažanas;
  • šiek tiek miltų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 1 saldžioji paprika;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • obuolių acto;
  • sojos padažo;
  • pomidorų padažo.

Gaminimas:

1. Supjaustykite baklažaną plonomis riekelėmis ir, pamirkę tešloje iš miltų ir vandens su trupučiu druskos ir pipirų, apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.

2. Atskirai pakepkite tarkuotą morką, smulkiai supjaustytą svogūną ir saldžiąją papriką.

3. Paskutinis etapas – padažo paruošimas. Gilesnėje keptuvėje pakaitinkite porą stiklinių vandens. Į keptuvę įpilkite porą šaukštų cukraus, jį ištirpdykite. Atsakingiausias momentas – įpilti teisingą kiekį obuolių acto. Geriau mažiau, nei per daug, geriausia pilti po truputį vis paragaujant.

4. Atskirai stiklinėje gerai sumaišykite po porą šaukštų paprastų kvietinių miltų, pomidorų padažo ir sojos padažo. Reikia, kad mišinys būtų skystokas, antraip supylus į keptuvę miltai sušoks gumuliukais.

5. Viską gražiai išmaišykite keptuvėje ir padažą virkite tol, kol jis ims tirštėti. Tuomet galima sudėti visas daržoves ir nukelti nuo ugnies.

Patiekite su ryžiais.

Projekto archyvo nuotr./Kiniški baklažanai
Projekto archyvo nuotr./Kiniški baklažanai

Blynai su mėlynėmis ir citrinų eteriniu aliejumi
(receptu dalinasi tinklaraštis Every special day)

Ingredientai (6 dideliems blynams):

  • 1,5 – 2 puodeliai miltų;
  • 1 nepilnas arbat. šaukšt. sodos;
  • 2 puodeliai augalinio pieno arba augalinių pasukų (kaip pasigaminti – žemiau);
  • žiupsnis druskos;
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus arba sirupo;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 2 lašai citrinų arba kardamono eterinio aliejaus;
  • sauja mėlynių (galima keisti kitomis uogomis, vaisiais).

Gaminimas:

1. Visus ingredientus, išskyrus uogas, suplakite elektriniame virtuvės kombaine arba naudodami mikserį. Tešla turi gautis tirštoka, grietinės tirštumo, priklausomai nuo miltų, gali jų reikėti įdėti daugiau arba mažiau. Leiskite pastovėti bent 10 minučių.

2. Įmaišykite pasirinktas uogas ar vaisius.

3. Kepkite be aliejaus, nes šiek tiek jo įpilsite į tešlą.

Patiekite su klevų sirupu. Labai skanu valgyti su ledais, šviežiais vaisiais ar uogomis.

Tinklaraščio nuotr. /Blynai su mėlynėmis ir citrinų eteriniu aliejumi
Tinklaraščio nuotr. /Blynai su mėlynėmis ir citrinų eteriniu aliejumi

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir su projektu bendradarbiaujančių maisto tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs