auGalingas pirmadienis: lazanijos sriuba ir desertinis gėrimas „Kreminis Londono rūkas“

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalinga sriuba ir arbatos gėrimas
auGalinga sriuba ir arbatos gėrimas / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Lazanijos sriuba

Ingredientai:

  • 2 valg. šaukšt. šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas, pjaustytas kubeliais;
  • 3 skiltelės česnako, smulkintos;
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 2 kubeliai daržovių sultinio;
  • 1 arbat. šaukšt. itališkų prieskonių;
  • 1 arbat. šaukšt. raudonėlių;
  • 1 arbat. šaukšt. svogūnų miltelių;
  • ½ arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
  • ¼ arbat. šaukšt. druskos;
  • ¼ arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 200g augalingo sojos faršo arba ¾ puodelio lęšių;
  • 2 puodeliai pievagrybių, supjaustytų;
  • 2 skardinės pjaustytų pomidorų savo sultyse;
  • 2 arbat. šaukšt. balzamiko acto;
  • 8-10 nevirtų lazanijos lakštų, sulaužytų į gabaliukus;
  • 2 puodeliai šviežių špinatų.

Gaminimas:

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps aukso spalvos – maždaug 5 minutes. Jei reikia, įpilkite šlakelį vandens. Sudėkite česnaką, pomidorų pastą, daržovių sultinio kubelius ir prieskonius. Kepkite 1-2 minutes.

2. Įdėkite pievagrybius ir sojos faršą/lęšius. Kepkite, kol didžioji dalis pievagrybių išskirto vandens išgaruos – maždaug 5 minutes.

3. Supilkite pjaustytus pomidorus, 2 skardines vandens (praplaudami pomidorų skardines) ir balzamiko actą. Užvirkite ir įdėkite lazanijos lakštus. Virkite 8-10 minučių arba kol lakštai suminkštės. Įmaišykite špinatus ir nuimkite puodą nuo ugnies.

4. Patiekite pabarstę šviežio baziliko lapeliais.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Lazanijos sriuba
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Lazanijos sriuba

Gėrimas „Kreminis Londono rūkas“

Ingredientai:

  • 2 puodeliai augalinio pieno;
  • 2 maišeliai Earl Grey arbatos;
  • 1 arbat. šaukšt. klevų sirupo;
  • 1/2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1/8 cinamono (arba 1 cinamono lazdelė, perlaužta pusiau).

Gaminimas:

1. Pastatykite mažą puodą ant vidutinės ugnies ir supilkite augalinį pieną. Įdėkite arbatos maišelius, cinamoną, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Nuolatos maišykite, kad nesudegintumėte pieno. Kai matysite, kad mišinys pradeda virti, iškart patraukite nuo ugnies.

2. Supilkite mišinį į puodelius ir mėgaukitės!

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Gėrimas „Kreminis Londono rūkas“
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Gėrimas „Kreminis Londono rūkas“

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir tinklaraščio Pick Up Limes. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis