Mangų ledai su datulių karamele
(receptas iš tinklaraščio datulės.lt)
Ingredientai:
- prinokusių mangų;
- minkštų datulių;
- mėgstamų uogų;
- žiupsnelio jūros druskos (nebūtinai);
Gaminimas:
1. Mangus supjaustome gabaliukais ir laikome pernakt šaldymo kameroje. Kitą dieną išimame šaldytus mangus ir palaikome kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų – užteks 5-8 min.
2. Gaminame karamelę: datules dedame į maisto kombainą ar kokteilinę ir suplakame su nedideliu kiekiu vandens iki vientisos, skystos karamelės konsistencijos. Galima įdėti žiupsnelį druskos (tuomet suplakame dar kartą). Perdedame į atskirą indą.
3. Į kokteilinę beriame šaldytus mangų kubelius. Malame pulsiniu režimu darydami pertraukas. Perdedame pusę mangų masės į indą, o likusį kiekį suplakame su mėgstamomis uogomis.
4. Dedame į ledams valgyti skirtus indelius šaukštą mangų masės, šaukštą mangų-uogų – taip ir sluoksniuojame. Ant viršaus užpilame pasigamintos datulių karamelės.
Braškinis desertas
(receptas iš tinklaraščio datulės.lt)
Ingredientai (1 porcijai):
- 2 stiklinės šviežių braškių;
- 2 šaukštų brazilinių arba graikinių riešutų sviesto;
- 6-8 minkštos datulės.
Gaminame:
1. Visus ingredientus sudedame į elektrinio smulkintuvo indą ir labai gerai išsukame. Išpilame į dubenį.
2. Desertą galima valgyti iš karto arba palaikyti valandą šaldytuve, tuomet masė labiau sustings. Jei viso iš karto nesuvalgysite, šaldytuve skanėstą laikykite iki trijų dienų.
Beje, šis desertas gali tapti ir puikiais ledais, jei išpilstysite į ledų formeles ir užšaldysite.
Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių (šį kartą datulės.lt). Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!