„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: mangų ledai su datulių karamele ir braškinis desertas

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiški skanėstai
Veganiški skanėstai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Mangų ledai su datulių karamele
(receptas iš tinklaraščio datulės.lt)

Ingredientai:

  • prinokusių mangų;
  • minkštų datulių;
  • mėgstamų uogų;
  • žiupsnelio jūros druskos (nebūtinai);

Gaminimas:

1. Mangus supjaustome gabaliukais ir laikome pernakt šaldymo kameroje. Kitą dieną išimame šaldytus mangus ir palaikome kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų – užteks 5-8 min.

2. Gaminame karamelę: datules dedame į maisto kombainą ar kokteilinę ir suplakame su nedideliu kiekiu vandens iki vientisos, skystos karamelės konsistencijos. Galima įdėti žiupsnelį druskos (tuomet suplakame dar kartą). Perdedame į atskirą indą.

3. Į kokteilinę beriame šaldytus mangų kubelius. Malame pulsiniu režimu darydami pertraukas. Perdedame pusę mangų masės į indą, o likusį kiekį suplakame su mėgstamomis uogomis.

4. Dedame į ledams valgyti skirtus indelius šaukštą mangų masės, šaukštą mangų-uogų – taip ir sluoksniuojame. Ant viršaus užpilame pasigamintos datulių karamelės.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Mangų ledai su datulių karamele
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Mangų ledai su datulių karamele

Braškinis desertas
(receptas iš tinklaraščio datulės.lt)

Ingredientai (1 porcijai):

  • 2 stiklinės šviežių braškių;
  • 2 šaukštų brazilinių arba graikinių riešutų sviesto;
  • 6-8 minkštos datulės.

Gaminame:

1. Visus ingredientus sudedame į elektrinio smulkintuvo indą ir labai gerai išsukame. Išpilame į dubenį.

2. Desertą galima valgyti iš karto arba palaikyti valandą šaldytuve, tuomet masė labiau sustings. Jei viso iš karto nesuvalgysite, šaldytuve skanėstą laikykite iki trijų dienų.

Beje, šis desertas gali tapti ir puikiais ledais, jei išpilstysite į ledų formeles ir užšaldysite.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Braškinis desertas
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Braškinis desertas

Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių (šį kartą datulės.lt). Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“