„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: moliūgų sriuba ir skrebučiai su avokadais ir moliūgų sėklomis

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai: sriuba ir skrebutis
auGalingi patiekalai: sriuba ir skrebutis / Tinklaraštininkių nuotr.

Paprasta veganiška moliūgų sriuba
(receptas iš tinklaraščio „Skanauk su Aušra“)

Ingredientai:

  • 1,1 kg sviestinio moliūgo;

  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;

  • 500 ml vandens;

  • 1 sultinio kubelis;

  • 1/2 stiklinės vandens;

  • 1 stiklinė sojų grietinėlės;

  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;

  • žiupsnelis druskos;

  • žiupsnelis pipirų;

  • žiupsnelis čili pipirų grūdelių (nebūtinai);

  • 2 valg. šaukšt. moliūgų sėklų (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną. Kepkite apie 4 min., kol svogūnas suminkštės.

3. Suberkite moliūgo gabaliukus, įpilkite 1/2 stiklinės vandens. Dažnai pamaišydami kepkite apie 8 minutes arba kol moliūgas suminkštės.

4. Užpilkite karštu sultiniu, viską sumaišykite. Ant nedidelės kaitros pavirkite porą minučių.

5. Sutrinkite maisto trintuvu iki vientisos masės.

6. Supilkite grietinėlę, suberkite prieskonius. Išjunkite ugnį ir palaikykite puode porą minučių.

7. Prieš patiekiant užbarstykite čili grūdelių ir moliūgų sėklų.

Tinklaraštininkės nuotr. /Veganiška moliūgų sriuba
Tinklaraštininkės nuotr. /Veganiška moliūgų sriuba

Skrebučiai su avokadais ir moliūgų sėklomis
(receptas iš tinklaraščio „Storas pomidoras“)

Ingredientai:

  • 2 riekelės skrudinimui tinkamos duonos;
  • 1 arbat. šaukšt. augalinio sviesto arba daržovių ghee;

  • 1 sunokęs avokadas;

  • 1 arbat. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus su citrinomis;

  • po žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų;

  • moliūgų sėklų, pagal skonį.

Gaminimas:

1. Pagaminkite avokadų masę. Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliuką. Šaukštu išskobkite minkštimą ir sudėkite jį į dubenėlį. Įberkite druskos bei juodųjų pipirų ir supilkite alyvuogių aliejų su citrinomis. Visą turinį sugrūskite šakute.

2. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite veganišką sviestą arba daržovių ghee ir įdėkite duonos riekeles. Pakepkite 15 sekundžių ir apverskite, kad apskrustų iš abiejų pusių. Po 15 sekundžių išimkite duonos riekeles ir išjunkite ugnį.

3. Suberkite moliūgų sėklas į keptuvę ir lengvai pamaišykite.

4. Karštas duonos riekes aptepkite avokadų mase. Užbarstykite kepintų moliūgų sėklų.

Tinklaraštininkės nuotr. /Skrebučiai su avokadu ir moliūgų sėklomis
Tinklaraštininkės nuotr. /Skrebučiai su avokadu ir moliūgų sėklomis

Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“ kartu su veganišką mitybą propaguojančių tinklaraščių autoriais. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs