auGalingas pirmadienis: nekepti krepšeliai su gaiviu kremu ir kokteilis su ananasais bei mėtomis

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Nekepti krepšeliai su gaiviu avokadų-žaliųjų citrinų kremu
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)

Ingredientai (16-18 krepšelių):

  • 1 puodelis migdolų;
  • 1/2 puodelio kokosų miltų;
  • 4 šaukštai kokoso drožlių;
  • 4 šaukštai pūsto burnočio (arba daugiau kokosų drožlių);
  • žiupsnis druskos;
  • 4 šaukštai kokosų aliejaus;
  • 20 nedidelių minkštų datulių.

kremui:

  • 1 1/2 vidutinio dydžio gerai prinokusio avokado;
  • 1 nedidelis gerai prinokęs bananas;
  • 1 žaliosios citrinos sultys (beveik 1/3 puodelio);
  • 2 šaukštai agavų sirupo;
  • 3 šaukštai kokosų pieno kietosios dalies;
  • 2 šaukštai kokosų aliejaus.

Gaminimas:

1. Virtuviniame kombaine sumalame riešutus iki trupinių.

2. Sudedame sausus ingredientus, trumpai pamalame, tada dedame ištirpintą kokosų aliejų ir datules ir viską sumalame iki vientisos masės.

3. Pasiruošiame keksiukų formeles. Geriausiai naudoti silikonines, nes iš jų lengviausiai išimti, o jei naudosite metalines, tuomet rekomenduočiau į jas įdėti kelias juosteles kepimo popieriaus, kad krepšelius būtų galima lengvai išimti.

4. Imame maždaug 2 šaukštus gautos masės, dedame į formelę ir pirštas suformuojame krepšelį (su maždaug 0,5 cm storio sienelėmis). Tą patį darome su visa likusia mase.

5. Suformuotus krepšelius dedame į šaldymo kamerą, kol pasiruošime kremą.

6. Visus kremo ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sumalame iki visiškai vientisos masės.

7. Sustingusius krepšelius išimame iš formelių ir į juos dedame maždaug 2 šaukštelius kremo, užpildome visus krepšelius.

8. Dedame juos į šaldytuvą porai valandų. Geriausia valgyti tą pačią dieną, o laikant šaldytuve rekomenduojame suvalgyti per 1-2 dienas.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Nekepti krepšeliai su gaiviu avokadų-žaliųjų citrinų kremu
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Nekepti krepšeliai su gaiviu avokadų-žaliųjų citrinų kremu

Kokteilis su ananasais ir mėtomis
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)

Ingredientai (1 porcijai):

  • 1 agurkas;
  • 3 griežinėliai (storesni) cukinijos;
  • 1 riekė ananaso;
  • saujelė špinatų;
  • 4-5 mėtos lapeliai;
  • 1/2 puodelio vandens.

Gaminimas:

Viską suplakame kokteilinėje. Jeigu norisi (ir jeigu turite) galima įdėti ir šaukštelį super maisto miltelių – spirulinos, moringos, želmenų, maca ar kt.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kokteilis su ananasais ir mėtomis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kokteilis su ananasais ir mėtomis

Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių (šį kartą Follow your spoon). Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis