Nesaldūs keksiukai
Ingredientai (6 keksiukams):
- 1/2 puodelio avinžirnių miltų;
- 1/2 puodelio + 2 valg. šaukšt. vandens;
- 1 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. maistinių mielių dribsnių;
- 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1/8 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis pipirų;
- 1/4 arbat. šaukšt. žolelių prieskonių;
- 1/4 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1/2 paprikos;
- keli griežinėliai cukinijos;
- žiupsnis česnakų miltelių;
- pipirų;
- druskos;
- mėgstamų prieskonių.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus (nuo avinžirnių miltų iki ciberžolės) sumaišome dubenyje ir atidedame į šoną.
2. Daržoves supjaustome kubeliais ir kelias minutes pakepiname keptuvėje, baigiant kepti įmaišome prieskonius.
3. Pakepintas daržoves įmaišome į tešlą. Ją paskirstome į silikonines keksiukų kepimo formeles ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tada išjungiame orkaitę ir paliekame keksiukus viduje dar 5 min.
Karameliniai batonėliai
Ingredientai:
pagrindui:
- 1 puodelis viso grūdo avižinių dribsnių;
- 2 puodeliai greito paruošimo avižinių dribsnių;
- 1 puodelis nekepintų grikių;
- 11 minkštų datulių;
- 6 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
- 4 valg. šaukšt. vandens;
- žiupsnio druskos.
karamelės sluoksniui:
- 1/2 puodelio riešutų sviesto;
- 12 minkštų datulių;
- 1/4 puodelio kokosų aliejaus;
- geras žiupsnis druskos.
šokoladui:
- 1/3 puodelio kakavos sviesto;
- 1/4 puodelio kakavos;
- 4 arbat. šaukšt. nesaldinto augalinio pieno;
- 2 arbat. šaukšt. datulių ar agavų sirupo;
- 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus.
arba:
- 1 plytelė juodojo šokolado (100 g);
- 2 valg. šaukšt. augalinio pieno.
Gaminimas:
1. Visų pirma pasigaminame pagrindą: į virtuvinį kombainą sudedame avižas ir kelias minutes pamalame. Tada sudedame grikius ir dar šiek tiek pamalame.
2. Sudedame datules, supilame aliejų, vandenį, beriame druską ir viską malame, kol masė pasidarys tolygiai lipni (jei atrodo per sausa ir suspaudus tarp pirštų nesulimpa, įpilame dar 1–2 šaukštus vandens).
3. Gautą masę perkeliame į nedidelę kvadratinę kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir rankomis gerai prispaudžiame, išlyginame. Ypač svarbu gerai prispausti kampus ir kraštus.
4. Pagrindą dedame į šaldytuvą, kol gaminame antrąjį sluoksnį: viską gerai sumalame kombainu.
5. Gautą masę taip pat pirštais paskirstome ant pagrindo, prispaudžiame, išlyginame. Dedame į šaldytuvą.
6. Viršui galima gaminti šokoladinį glajų arba tiesiog ištirpdyti šokoladą su augaliniu pienu ir tolygiai paskirstyti ant karamelės sluoksnio.
7. Šokoladinį glajų gaminame į nedidelį puodą sudėję visus ingredientus. Kaitiname ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol masė tampa tolygi. Ją paskirstome ant karamelės sluoksnio.
8. Desertą dedame į šaldytuvą nakčiai, paskui taip pat laikome šaldytuve.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškai mitybai skirtų tinklaraščių, šį kartą tai Follow your spoon. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!