auGalingas pirmadienis: pica su saldžiųjų bulvių padu ir „varškė“ su priedais

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Net ir didžiosios žiemos šventės – Kūčios, o ir Kalėdos bei Naujųjų metų sutikimas – gali būti švenčiamos atsisakius visų gyvūninės kilmės produktų. Kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“ ir jam talkinančiais tinklaraštininkais siūlome jums veganiškų receptų duetą.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

auGalinga pica su saldžiųjų bulvių padu

Ingredientai (1 picai):

padui:

  • 1 vidutinio dydžio saldžioji bulvė;
  • 1/2 puodelio avižų miltų;
  • žiupsnis druskos;
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus.

anakardžių sūriui (išeina truputėlį daugiau, nei reikia vienai picai):

  • 1/3 puodelio anakardžių (mirkytų 4 val. arba 1 val., jei užplikytų verdančiu vandeniu);
  • 1 šaukštelis obuolių acto;
  • 1 šaukštelis agavų sirupo;
  • 2 šaukštai maistinių mielių;
  • 1/2 šaukštas agaro miltelių;
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 puodelis vandens.

priedams:

  • aliejaus;
  • pomidorų tyrės;
  • mėgstamų daržovių;
  • šviežio baziliko.

Gaminimas:

1. Saldžiąją bulvę nuskutame, supjaustome ir išverdame (užtruks apie 30-40 min.).

2. Kol bulvė verda, gaminame sūrį: į kokteilinę dedame visus jam skirtus ingredientus ir kelias minutes plakame. Gautą masę pilame į puodą ir nuolat maišant kaitiname, kol masė sutirštėja. Ją pilame į indelį ar dubenėlį, kelias minutes paliekame pravėsti ir dedame į šaldytuvą.

3. Išvirusią bulvę atvėsiname ir sutriname šakute. Dedame miltus ir druską, viską gerai išmaišome.

4. Į skardą klojame kepimo popieriaus ir patepame jį aliejumi. Ant kepimo popieriaus dedame saldžiosios bulvės tešlą ir drėgnomis rankomis formuojame picos padą, išlyginame, kad nebūtų labai storas. Jo viršų taip pat patepame aliejumi.

5. Dedame kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę, po 15 min. padą apverčiame ir kepame dar 10 min.

6. Ant iškepusio pado tepame naminį pomidorų padažą, šaukšteliu dedame sūrį, kitus norimus ingredientus (rekomenduojame pomidoriukus, alyvuoges, pievagrybius, grilyje keptus baklažanus, cukinijas, saldžiąsias paprikas) ir vėl kepame 10-15 min.

Tinklaraščio archyvo nuotr./auGalinga pica su saldžiųjų bulvių padu
Tinklaraščio archyvo nuotr./auGalinga pica su saldžiųjų bulvių padu

„Varškė“ su skaniais priedais

Ingredientai (1 porcijai):

  • 100 g natūralaus tofu;
  • 2 šaukštai natūralaus sojų jogurto;
  • 1 nedidelis prinokęs bananas;
  • žiupsnis cinamono;
  • priedai pasirinktinai: riešutai, džiovintos ar šviežios uogos, vaisiai, uogienė, riešutų sviestas ar granola.

Gaminimas:

1. Tofu šakute sutriname kartu su jogurtu.

2. Kitame dubenėlyje sutriname bananą, tada jį sumaišome su tofu, pagardiname cinamonu. Ant viršaus dedame pasirinktus priedus.

Tinklaraščio archyvo nuotr./auGalinga varškė su priedais
Tinklaraščio archyvo nuotr./auGalinga varškė su priedais

Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“ ir tinklaraštis Follow your spoon. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis