Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: pyragas su persikais ir šaltos kavos kokteilis

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Pyragas su persikais
(receptas iš tinklaraščio „Follow your spoon“)

Ingredientai:

  • 2 persikai;
  • 2 puodeliai migdolų miltų;
  • 1 puodelis ryžių miltų;
  • 1/4 puodelio kukurūzų krakmolo;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnis druskos;
  • 2 valg. šaukšt. maltų linų sėmenų + 4 valg. šaukšt. šilto vandens;
  • 1/3 puodelio kokosų aliejaus;
  • 1 puodelis kokosų cukraus (arba rudojo);
  • 1 puodelis augalinio pieno;
  • 1 valg. šaukšt. obuolių acto.

Gaminimas:

1. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir atidedame į šoną.

2. Dubenyje sumaišome sausus produktus (iki druskos), kitame – šlapius.

3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ištepame kokosų aliejumi ir pabarstome cukrumi.

4. Persikus supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant skardos dugno.

5. Į šlapius ingredientus įmaišome išbrinkusius linų sėmenis, paskui sausus produktus.

6. Gautą masę pilame ant persikų, tolygiai paskirstome.

7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 35-40 min., kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis lieka švarus.

8. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, tada uždedame lėkštę ir apverčiame, nuimame kepimo popierių.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Veganiškas persikų pyragas
Tinklaraščio archyvo nuotr./Veganiškas persikų pyragas

Šaltos kavos ledų kokteilis
(receptas iš tinklaraščio „Follow your spoon“)

Ingredientai (1 porcijai):

  • 1 puodelis šaldytų bananų (maždaug 1,5-2 bananai);
  • 1 puodelis šaltos kavos;
  • 1 valg.šaukšt. lazdyno riešutų sviesto su kakava (arba tiesiog po šaukštelį riešutų sviesto ir kakavos);
  • datulių sirupo, papuošimui.

Gaminimas:

Viską sudedame į kokteilinę ir gerai suplakame.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Kavos kokteilis
Tinklaraščio archyvo nuotr./Kavos kokteilis

Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos