auGalingas pirmadienis: riešutinis serbentų-mėtų desertas ir braškių-persikų kokteilis

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingo pirmadienio skanėstai
auGalingo pirmadienio skanėstai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Baltyminis braškių ir persikų kokteilis
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)

Ingredientai (1 porcijai):

  • 1 persikas;
  • didelė sauja šviežių braškių;
  • 2 valg. šaukšt. lukštentų kanapių sėklų;
  • 2-3 valg. šaukšt. natūralaus sojų jogurto;
  • 1/2 puodelio riebaus kokosų pieno;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 1-2 datulės (priklausomai nuo to, kiek saldžiai norite).

Gaminimas:

Viską sudedame į kokteilinę ir gerai suplakame.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Braškių-persikų kokteilis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Braškių-persikų kokteilis

Serbentų ir mėtų riešutinis desertas
(receptas iš tinklaraščio Wise taste)

Ingredientai (6 porcijoms):

1 sluoksniui:

  • 100 g šviežių datulių be kauliukų;
  • 100 g graikinių ar migdolų riešutų;
  • 1 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus.

2 sluoksniui:

  • 250 g anakardžių riešutų;
  • 150 g kokosų pieno iš skardinės;
  • 100 g juodųjų serbentų.

3 sluoksniui:

  • 10 šviežių mėtos lapelių;
  • 1 valg. šaukšt. medaus ar kito mėgstamo saldiklio.

Gaminimas:

1. Pirmajam sluoksniui skirtus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Gabaliukų gali likti.

2. Masę sudedame į pasirinktus indus (tinka norimo dydžio stiklainiukai ar stiklinės) ir prispaudžiame prie dugno.

3. Anakardžius su kokosų pienu sudėkite į maisto trintuvą. Sutrinkite iki kreminės masės. Pusę atidėkite trečiajam sluoksniui, o likusią masę sumaišykite su juodaisiais serbentais ir dar kartą viską sutrinkite.

4. Supilkite ant pirmojo sluoksnio ir dėkite į šaldytuvą kol pagaminsime trečiąjį sluoksnį.

5. Atidėtą anakardžių masę sumaišykite su smulkintos mėtos lapeliais ir medumi. Jeigu dar reikia pertrinkite su trintuvu. Pilkite ant antrojo sluoksnio ir palikite šaldytuve apie 20-30 minučių.

Galite skanauti ir iškart, bet sustingęs desertas skanesnis.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Riešutinis serbentų-mėtų desertas
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Riešutinis serbentų-mėtų desertas

Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis