auGalingas pirmadienis: saldžiosios bulvės su traškiais avinžirniais

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Saldžiosios bulvės su traškiais avinžirniais
Saldžiosios bulvės su traškiais avinžirniais / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Saldžiosios bulvės su avinžirnių traškučiais

Šis patiekalas labai skanus, sotus ir lengvai pagaminamas. Mėgstantiems saldžias bulves išties patiks!

Ingredientai:

  • 2 didesnės saldžiosios bulvės;
  • keli šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • šaukštelis rūkytos paprikos miltelių;
  • keli šaukštai citrinos sulčių;
  • druskos;
  • traškių avinžirnių (jų receptą rasite žemiau).

papildomai:

  • pomidorų;
  • sultenių;
  • sezamų sėklų;
  • Dižono garstyčių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių.

2. Saldžiąsias bulves supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite į kepimo skardą. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir šiuo mišiniu aptepkite bulves. Apibarstykite rūkyta paprika, druska ir kepkite orkaitėje apie 20 min.

3. Patiekdami pirmiausiai lėkštėse išdėliokite keptas bulves. Šalia klokite sultenių lapelių, berkite perpus supjaustytų pomidoriukų. Ant viršaus suberkite avinžirnius. Pagardinkite su vandeniu sumaišytomis Dižono garstyčiomis ir apibarstykite sezamų sėklomis.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Saldžiosios bulvės su traškiais avinžirniais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Saldžiosios bulvės su traškiais avinžirniais

Traškūs avinžirniai

Ingredientai:

  • virti avinžirniai;
  • mėgstami prieskoniai.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių.

2. Avinžirnius nusausinkite ir berkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstykite avinžirnius šaukštu ar dviem prieskonių mišinio. Išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.

3. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 20-25 min. kartais vis pamaišydami. Baigus kepti, avinžirnių vidus turi būti minkštas, o išorė traški.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Traškūs avinžirniai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Traškūs avinžirniai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškos mitybos tinklaraščio Vegan pipiras. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis