Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: salotos su šilauogėmis ir skanioji bananų duona

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Dovilės Šeduikytės nuotr.

Salotos su šilauogėmis
(Dovilės Šeduikytės receptas)

Ingredientai:

  • 2 saujos špinatų lapelių;
  • 1 avokadas;
  • 2 agurkai;
  • 2 saujos šilauogių;
  • 1 sauja graikinių riešutų;
  • balzamiko acto;
  • druskos;
  • pipirų;
  • balzamiko padažo (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Nuplaukite špinatus, daržoves ir uogas. Supjaustykite agurkus ir avokadą kubeliais.

2. Sudėkite visus ingredientus į salotų dubenį ir gerai išmaišykite.

3. Jeigu norite, užpilkite šiek tiek balzamiko padažo ir mėgaukitės šiomis gaiviomis salotomis.

Dovilės Šeduikytės nuotr. /Salotos su šilauogėmis
Dovilės Šeduikytės nuotr. /Salotos su šilauogėmis

Bananų duona
(Dovilės Šeduikytės receptas)

Ingredientai:

  • 4 gerai prinokę bananai;
  • 250 g miltų;
  • 50 ml augalinio pieno;
  • 50 ml augalinio aliejaus;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 1 šaukštelis cinamono;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelis druskos;
  • pjaustytų riešutų ar banano griežinėlių papuošimui (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.

2. Sudėkite nuluptus bananus į didelį indą ir sutraiškykite juos šakute. Įmaišykite cukrų, aliejų, augalinį pieną ir vanilės ekstraktą. Įmaišykite likusius ingredientus.

2. Ištepkite duonos formą aliejumi ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą ir pabarstykite riešutų gabalėliais ar padėliokite bananų griežinėlių.

3. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 50–60 minučių, kol centre įsmeigus medinį dantų krapštuką ir jį ištraukus jis bus švarus.

4. Leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustę riekelėmis mėgaukitės. Galite valgyti vieną arba pusryčiams užsitepti riešutų sviesto. Skanaus!

Dovilės Šeduikytės nuotr. /Bananų duona
Dovilės Šeduikytės nuotr. /Bananų duona

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškos mitybos entuziastės Dovilės Šeduikytės archyvo. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais