Salotos su tofu ir braškėmis
(Receptu dalinasi Follow your spoon)
Ingredientai (vienai didelei arba dviems mažesnėms porcijoms):
- sauja špinatų;
- saujelė šviežių bazilikų;
- 6-8 braškės;
- gabalėlis cukinijos (3-4 griežinėliai);
- gabalėlis tofu su prieskoniais (60-70 g);
- pusė avokado.
padažui:
- 3 arbat. šaukšt. sezamų pastos tahini;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 3 valg. šaukšt. vandens;
- 1/3 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
- žiupsnis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. agavų sirupo
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame nuplautus špinatus, susmulkintus bazilikus.
2. Supjaustome daržoves ir braškes nedideliais gabaliukais ir taip pat sudedame į dubenį.
3. Tofu supjaustome kvadratėliais ir apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių.
4. Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišome atskirame dubenėlyje.
5. Į salotas dedame tofu, pilame padažą ir gerai išmaišome.
Šaltibarščiai be kefyro
(Receptu dalinasi Rojaus daržas)
Ingredientai:
- 1 stiklinė saulėgrąžų sėklų, mirkytų per naktį;
- 3 stiklinės vandens;
- 1-2 česnako skiltelės;
- 2 arbat. šaukšt. druskos;
- kelios šakelės šviežių krapų;
- pusės citrinos sultys;
- keli šaukštai obuolių acto;
- trečdalis įprastinio stiklainio marinuotų arba virtų naminių burokų;
- 2-3 agurkai.
Gaminimas
1. Sumalame saulėgrąžas su vandeniu, kad taptų beveik vientisa masė
2. Dedame į gautą masę česnaką, beriame druską, pilame citrinos sultis ir obuolių actą. Gerai išmaišome.
3. Supjautome burokus, agurkus. Sudedame į masę.
4. Pabarstome krapais ir tiekiame.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir su projektu bendradarbiaujančių maisto tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!