„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: šildanti sriuba ir 3 ingredientų migdoliniai sausainiai

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Šildanti ankštinių ir saldžiųjų bulvių sriuba

Ingredientai:

  • 2/3 stiklinės neskaldytų džiovintų žirnių (juos mirkykite 8-12 valandų, per tą laiką bent du kartus nusunkite ir perplaukite po tekančiu vandeniu);
  • 1/2 stiklinės raudonųjų lęšių;
  • 1 vidutinis svogūnas;
  • 1 vidutinio dydžio morka;
  • 2 saldžiosios bulvės (batatai);
  • 1 skiltelė česnako;
  • žiupsnis čili sėklų
  • žiupsnis kmynų;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus kepimui;
  • 1 litras daržovių sultinio.

Gaminimas:

1. Puode su trupučiu įkaitinto aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Suberkite į puodą čili sėklas ir kmynus.

2. Svogūnui suminkštėjus sudėkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, keletą sekundžių pakepkite. Tuomet sudėkite supjaustytą morką, saldžiąsias bulves, nuplautus lęšius ir nusunktus žirnius.

3. Supilkite daržovių sultinį, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, virkite iki 15-20 min.

4. Daržovėms ir ankštiniams suminkštėjus sutrinkite sriubą trintuvu ar kokteilių plaktuvu. Jeigu norisi skystesnės – įpilkite papildomai sultinio ar vandens.

Patiekdami galite paskaninti mėgstamu aliejumi ar žalumynais.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Šildanti ankštinių ir saldžiųjų bulvių sriuba
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Šildanti ankštinių ir saldžiųjų bulvių sriuba

Migdoliniai sausainiai be glitimo

Ingredientai:

  • 200 g migdolų miltų;
  • 5 valg. šaukšt. nerafinuoto kokosų žiedų cukraus'
  • 3/4 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 4 valg. šaukšt. vandens

Paruošimas:

1. Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus (migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską).

2. Supilkite vandenį ir išminkykite sausainių tešlą.

3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

4. Iš tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus, dėkite juos į skardą ir pirštais suformuokite sausainius. Turėtų išeiti 18-20 sausainių. Jeigu norisi, į kiekvieną sausainį galite „įsodinti“ po migdolą.

5. Sausainius kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 13-15 min. (Pusę laiko galite kepti įjungę vėjelio funkciją, o pusę – tik su kaitinimu iš viršaus ir iš apačios).

6. Sausainiams iškepus, atvėsinkite juos ant grotelių. Išorėje jie bus traškūs, o viduje minkšti. Laikykite sandariame inde šaldytuve.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Migdoliniai sausainėliai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Migdoliniai sausainėliai

Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“ kartu su tinklaraščiu Soulfood.lt. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs