„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: sumuštinis su kriaušėmis ir spagečiai „Viva Italia!“

Kiekvienam iš mūsų tikrai į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Sumuštinis su kriaušėmis ir spagečiai „Viva Italia!“
Sumuštinis su kriaušėmis ir spagečiai „Viva Italia!“ / Projekto archyvo nuotr.

Sumuštinis su humusu, karamelizuotomis kriaušėmis ir rūkytu tofu

Ingredientai:

  • mėgstamiausios duonos;
  • natūralaus humuso;
  • 1 kriaušė;
  • rukolos;
  • alyvuogių;
  • rūkyto tofu;
  • šaukštelis saldaus sirupo (agavos/datulių/klevų/cukraus).

Gaminimas:

1. Kriaušę (plautą, neluptą) kepame keptuvėje, kol pradeda leisti sultis, tuomet įdedame šaukštelį sirupo ir karamelizuojame kelias minutes.

2. Duoną pašildome skrudintuvėje arba orkaitėje. Pašildytą duoną užtepame humusu, dedame gražgarstės lapelius, supjaustytą tofu ir saldžios kriaušės gabalėlius.

3. Vietoje rūkyto tofu galima naudoti ir tempę (fermentuotų sojų pupelių produktą) ar augalinės kilmės sūrį. Puikiai tinka pagardinti alyvuogėmis ir pipirais.

Projekto archyvo nuotr./Sumuštinis su kriaušėmis
Projekto archyvo nuotr./Sumuštinis su kriaušėmis

Spagečiai „Viva Italia!“

Ingredientai (2 asm.):

  • 6 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 6 skiltelės česnako;
  • 1 ankštis čili paprikos;
  • ½ raudonosios paprikos;
  • 200–250 g viso grūdo spagečių, išvirtų al dente;
  • pagardinimui: petražolių, veganiško parmezano.

Gaminimas:

1. Išvirkite makaronus al dente (9–12 min.) sūdytame vandenyje.

2. Česnaką supjaustykite. Papriką susmulkinkite mažučiais gabalėliais.

3. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Sudėkite česnaką ir čili, vėliau – ir raudonąją papriką. Kepkite ant labai mažos ugnies 4–5 min. Česnaką būtina maišyti, kad paskrustų vienodai.

4. Išvirtus makaronus sumaišykite su aliejumi, česnaku ir paprika. Galite įdėti petražolės. Viską gerai išmaišykite. Galima pagardinti augaliniu parmezanu arba maistinių mielių dribsniais (jie suteikia sūrio prieskonį).

Projekto archyvo nuotr./Spagečiai „Viva Italia!“
Projekto archyvo nuotr./Spagečiai „Viva Italia!“

Šie receptai gauti iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“. Šis projektas įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs