Sumuštinis su humusu, karamelizuotomis kriaušėmis ir rūkytu tofu
Ingredientai:
- mėgstamiausios duonos;
- natūralaus humuso;
- 1 kriaušė;
- rukolos;
- alyvuogių;
- rūkyto tofu;
- šaukštelis saldaus sirupo (agavos/datulių/klevų/cukraus).
Gaminimas:
1. Kriaušę (plautą, neluptą) kepame keptuvėje, kol pradeda leisti sultis, tuomet įdedame šaukštelį sirupo ir karamelizuojame kelias minutes.
2. Duoną pašildome skrudintuvėje arba orkaitėje. Pašildytą duoną užtepame humusu, dedame gražgarstės lapelius, supjaustytą tofu ir saldžios kriaušės gabalėlius.
3. Vietoje rūkyto tofu galima naudoti ir tempę (fermentuotų sojų pupelių produktą) ar augalinės kilmės sūrį. Puikiai tinka pagardinti alyvuogėmis ir pipirais.
Spagečiai „Viva Italia!“
Ingredientai (2 asm.):
- 6 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 6 skiltelės česnako;
- 1 ankštis čili paprikos;
- ½ raudonosios paprikos;
- 200–250 g viso grūdo spagečių, išvirtų al dente;
- pagardinimui: petražolių, veganiško parmezano.
Gaminimas:
1. Išvirkite makaronus al dente (9–12 min.) sūdytame vandenyje.
2. Česnaką supjaustykite. Papriką susmulkinkite mažučiais gabalėliais.
3. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Sudėkite česnaką ir čili, vėliau – ir raudonąją papriką. Kepkite ant labai mažos ugnies 4–5 min. Česnaką būtina maišyti, kad paskrustų vienodai.
4. Išvirtus makaronus sumaišykite su aliejumi, česnaku ir paprika. Galite įdėti petražolės. Viską gerai išmaišykite. Galima pagardinti augaliniu parmezanu arba maistinių mielių dribsniais (jie suteikia sūrio prieskonį).
Šie receptai gauti iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“. Šis projektas įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!