auGalingas pirmadienis: troškinys su saldžiosiomis bulvėmis ir žaliasis padažas

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Troškinys su saldžiosiomis bulvėmis

Ingredientai:

keptoms bulvėms:

  • 3 saldžiosios bulvės (batatai);
  • 1 arbat. šaukšt. kajeno pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. Ceilono cinamono;
  • 2 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

troškiniui:

  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 poras;
  • 1 didelė raudonoji paprika;
  • 400 ml konservuotų pupelių;
  • 400 ml kukurūzų;
  • 400 ml virtų avinžirnių;
  • 1 arbat. šaukšt. pipirų mišinio;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1,5 l filtruoto vandens;
  • 200 ml pomidorų pastos.

ryžiams:

  • 2 puodeliai basmati ryžių;
  • 2 puodeliai filtruoto vandens;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės.

pabarstymui:

  • moliūgų sėklų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros. Saldžiąsias bulves nulupkite, dėkite į kepimo formą, berkite prieskonius, pilkite aliejų ir išmaišykite. Kepkite orkaitėje apie 30 min.

2. Į puodą pilkite aliejaus, berkite smulkintą porą ir papriką. Pakepinkite. Pilkite pupeles, kukurūzus, avinžirnius ir suberkite prieskonius. Supilkite vandenį ir pastą, išmaišykite ir virkite apie 20 min.

3. Kitame puode užvirkite vandenį, berkite ryžius, druską ir ciberžolę. Virkite apie 15 min.

4. Į išvirtą troškinį dėkite iškeptas bulves. Išmaišykite.

5. Ryžius patiekite kartu su troškiniu, ant viršaus užberkite moliūgų sėklų.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Troškinys su saldžiosiomis bulvėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Troškinys su saldžiosiomis bulvėmis

Žaliasis padažas su špinatais ir kedrais

Ingredientai:

  • 1,5 puodelio kedrų riešutų (nuplautų);
  • 100 g jaunų špinatų lapelių'
  • 0,5 arbat. šaukšt. Himalajų druskos;
  • 1,5 puodelio vandens.

Gaminimas:

Visus ingredientus dėkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir suplakite iki vientisos masės.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Žaliasis padažas
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Žaliasis padažas

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir tinklaraščio Vegan pipiras. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis