Troškinys su saldžiosiomis bulvėmis
Ingredientai:
keptoms bulvėms:
- 3 saldžiosios bulvės (batatai);
- 1 arbat. šaukšt. kajeno pipirų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. Ceilono cinamono;
- 2 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
troškiniui:
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 poras;
- 1 didelė raudonoji paprika;
- 400 ml konservuotų pupelių;
- 400 ml kukurūzų;
- 400 ml virtų avinžirnių;
- 1 arbat. šaukšt. pipirų mišinio;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1,5 l filtruoto vandens;
- 200 ml pomidorų pastos.
ryžiams:
- 2 puodeliai basmati ryžių;
- 2 puodeliai filtruoto vandens;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės.
pabarstymui:
- moliūgų sėklų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros. Saldžiąsias bulves nulupkite, dėkite į kepimo formą, berkite prieskonius, pilkite aliejų ir išmaišykite. Kepkite orkaitėje apie 30 min.
2. Į puodą pilkite aliejaus, berkite smulkintą porą ir papriką. Pakepinkite. Pilkite pupeles, kukurūzus, avinžirnius ir suberkite prieskonius. Supilkite vandenį ir pastą, išmaišykite ir virkite apie 20 min.
3. Kitame puode užvirkite vandenį, berkite ryžius, druską ir ciberžolę. Virkite apie 15 min.
4. Į išvirtą troškinį dėkite iškeptas bulves. Išmaišykite.
5. Ryžius patiekite kartu su troškiniu, ant viršaus užberkite moliūgų sėklų.
Žaliasis padažas su špinatais ir kedrais
Ingredientai:
- 1,5 puodelio kedrų riešutų (nuplautų);
- 100 g jaunų špinatų lapelių'
- 0,5 arbat. šaukšt. Himalajų druskos;
- 1,5 puodelio vandens.
Gaminimas:
Visus ingredientus dėkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir suplakite iki vientisos masės.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir tinklaraščio Vegan pipiras. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!