„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: vasariškos bolivinės balandos salotos ir lauže kepti bananai

Kiekvienam iš mūsų tikrai į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Bolivinės balandos, mango ir šilauogių salotos su bazilikų padažu
(Receptu dalijasi Rojaus daržas)

Ingredientai:

salotoms:

  • 0,5 puodelio bolivinės balandos kruopų;
  • 1 puodelis vandens;
  • 0,5 puodelio kubeliais supjaustyto mango;
  • 0,5 puodelio šilauogių;
  • 0,5 puodelio kubeliais supjaustyto šviežio agurko.

bazilikų padažui:

  • sauja baziliko lapelių;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Išvirkite kruopas ir leiskite atvėsti.

2. Sumaišykite su likusiais salotų ingredientais.

3. Padažui visus ingredientus suplakite blenderyje iki vientiso padažo.

4. Užpilkite padažą ant salotų.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Bolivinės balandos, mango ir šilauogių salotos su bazilikų padažu
Tinklaraščio archyvo nuotr./Bolivinės balandos, mango ir šilauogių salotos su bazilikų padažu

Lauže kepti įdaryti bananai. 5 skoniai
(Receptu dalijasi Rojaus daržas)

Bananus nuplaukite. Peiliuku atsargiai pjaukite išilgai per visą žievę ir bananą (bet neperpjaukite kitos banano žievės pusės, ant kurios guli bananas). Dabar atsiranda pakankamai daug erdvės sudėti per vidurį norimus priedus.

Šį kartą siūlomi 5 priedų deriniai:

  • migdolų sviestas, juodasis šokoladas, šviežios braškės;
  • žemės riešutų sviestas, juodasis šokoladas;
  • minkštos datulės (išimti kauliukus), tahini (sezamų pasta);
  • migdolų sviestas, braškės, migdolų riešutai, kokoso drožlės;
  • minkštos datulės (išimti kauliukus), žemės riešutų sviestas.

Gaminimas:

1. Bananus atsargiai susukite į kepimo popierių ir dar į foliją.

2. Kepkite ant žarijų arba ant grotelių virš ugnies. Užtenka apie 10 minučių ar trumpiau, priklausomai nuo žarijų kaitrumo.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Lauže kepti bananai su priedais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Lauže kepti bananai su priedais

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir su projektu bendradarbiaujančių maisto tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs