Bolivinės balandos, mango ir šilauogių salotos su bazilikų padažu
(Receptu dalijasi Rojaus daržas)
Ingredientai:
salotoms:
- 0,5 puodelio bolivinės balandos kruopų;
- 1 puodelis vandens;
- 0,5 puodelio kubeliais supjaustyto mango;
- 0,5 puodelio šilauogių;
- 0,5 puodelio kubeliais supjaustyto šviežio agurko.
bazilikų padažui:
- sauja baziliko lapelių;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Išvirkite kruopas ir leiskite atvėsti.
2. Sumaišykite su likusiais salotų ingredientais.
3. Padažui visus ingredientus suplakite blenderyje iki vientiso padažo.
4. Užpilkite padažą ant salotų.
Lauže kepti įdaryti bananai. 5 skoniai
(Receptu dalijasi Rojaus daržas)
Bananus nuplaukite. Peiliuku atsargiai pjaukite išilgai per visą žievę ir bananą (bet neperpjaukite kitos banano žievės pusės, ant kurios guli bananas). Dabar atsiranda pakankamai daug erdvės sudėti per vidurį norimus priedus.
Šį kartą siūlomi 5 priedų deriniai:
- migdolų sviestas, juodasis šokoladas, šviežios braškės;
- žemės riešutų sviestas, juodasis šokoladas;
- minkštos datulės (išimti kauliukus), tahini (sezamų pasta);
- migdolų sviestas, braškės, migdolų riešutai, kokoso drožlės;
- minkštos datulės (išimti kauliukus), žemės riešutų sviestas.
Gaminimas:
1. Bananus atsargiai susukite į kepimo popierių ir dar į foliją.
2. Kepkite ant žarijų arba ant grotelių virš ugnies. Užtenka apie 10 minučių ar trumpiau, priklausomai nuo žarijų kaitrumo.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir su projektu bendradarbiaujančių maisto tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!