Netikri „kiaušiniai“
Ingredientai:
- 150 ml augalinio pieno;
- 1 nubrauktas arbat. šaukšt. agaro miltelių;
- 30 g tofu;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1/3 arbat. šaukšt. juodosios druskos (juodoji labiausiai primena kiaušinio skonį).
Gaminimas:
1. Į prikaistuvį supilame pieną, sudedame agarą ir šluotele gerai išmaišome. Statome ant viryklės ir virdami maišome toliau. Kai pieną užverdame būtinai dar reikia pavirti kelias minutes ir tik tuomet nukelti nuo ugnies.
2. Pieno mišinį supilame į kiaušinio formeles ir paliekame stingti šaldytuve ar kambario temperatūroje.
3. Sūrį sumaišome su ciberžole, druska ir rankomis gerai išminkome, kad masė taptų lyg plastilinas ir ciberžolė gerai pasiskirstytų. Suformuojame nedidelius rutuliukus, kurie primintų trynį.
4. Kai kiaušiniai sustingsta, šaukšteliu atsargiai padarome duobutes tryniui ir įdedame paruoštus rutuliukus. Išimame iš formelių ir tiekiame.
Pastaba: Dar nepamirškite, kad agaras būna labai skirtingas. Būtinai skaitykite etiketę ir išsiaiškinkite, kiek reikia jūsų pasirinktam kiekiui.
Trinta avinžirnių sriuba
Ingredientai (4 asm.):
- 500 g virtų arba konservuotų avinžirnių;
- 2 saujos špinatų (40 g);
- 700 ml vandens;
- 200 ml riebaus kokosų pieno;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
- 1/4 arbat. šaukšt. pipirų;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1 arbat. šaukšt. džiovinto baziliko;
- 1 valg. šaukšt. sezamo sėklų;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus.
Gaminimas:
1. Giliame puode įkaitiname aliejų ir pakepiname susmulkintą svogūną ir smulkintus česnakus apie 5 minutes.
2. Į pakepintus svogūnus sudedame avinžirnius ir pakepiname dar kelias minutes. Tuomet supilame vandenį ir verdame 15 minučių;
3. Sudedame prieskonius ir supilame kokosų pieną. Paverdame dar apie 7-8 minutes ir sriubą sutriname maisto trintuvu iki kreminės konsistencijos;
4. Špinatus susmulkiname ir sudedame į trintą sriubą. Gardiname sezamų sėklomis.
Pastaba: šią sriubą labiausiai tinka valgyti pietums. Skanu pridėti pilno grūdo duonos riekutę, kad padidintumėme angliavandenių, kurių kiekis per pietus turi būti didžiausias, kiekį.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškai mitybai skirtų tinklaraščių (šįkart tai Wise Taste). Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!