„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: veganiški „kiaušiniai“ ir trinta avinžirnių sriuba

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Netikri „kiaušiniai“

Ingredientai:

  • 150 ml augalinio pieno;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. agaro miltelių;
  • 30 g tofu;
  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1/3 arbat. šaukšt. juodosios druskos (juodoji labiausiai primena kiaušinio skonį).

Gaminimas:

1. Į prikaistuvį supilame pieną, sudedame agarą ir šluotele gerai išmaišome. Statome ant viryklės ir virdami maišome toliau. Kai pieną užverdame būtinai dar reikia pavirti kelias minutes ir tik tuomet nukelti nuo ugnies.

2. Pieno mišinį supilame į kiaušinio formeles ir paliekame stingti šaldytuve ar kambario temperatūroje.

3. Sūrį sumaišome su ciberžole, druska ir rankomis gerai išminkome, kad masė taptų lyg plastilinas ir ciberžolė gerai pasiskirstytų. Suformuojame nedidelius rutuliukus, kurie primintų trynį.

4. Kai kiaušiniai sustingsta, šaukšteliu atsargiai padarome duobutes tryniui ir įdedame paruoštus rutuliukus. Išimame iš formelių ir tiekiame.

Pastaba: Dar nepamirškite, kad agaras būna labai skirtingas. Būtinai skaitykite etiketę ir išsiaiškinkite, kiek reikia jūsų pasirinktam kiekiui.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Veganiški „kiaušiniai“
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Veganiški „kiaušiniai“

Trinta avinžirnių sriuba

Ingredientai (4 asm.):

  • 500 g virtų arba konservuotų avinžirnių;
  • 2 saujos špinatų (40 g);
  • 700 ml vandens;
  • 200 ml riebaus kokosų pieno;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
  • 1/4 arbat. šaukšt. pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto baziliko;
  • 1 valg. šaukšt. sezamo sėklų;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus.

Gaminimas:

1. Giliame puode įkaitiname aliejų ir pakepiname susmulkintą svogūną ir smulkintus česnakus apie 5 minutes.

2. Į pakepintus svogūnus sudedame avinžirnius ir pakepiname dar kelias minutes. Tuomet supilame vandenį ir verdame 15 minučių;

3. Sudedame prieskonius ir supilame kokosų pieną. Paverdame dar apie 7-8 minutes ir sriubą sutriname maisto trintuvu iki kreminės konsistencijos;

4. Špinatus susmulkiname ir sudedame į trintą sriubą. Gardiname sezamų sėklomis.

Pastaba: šią sriubą labiausiai tinka valgyti pietums. Skanu pridėti pilno grūdo duonos riekutę, kad padidintumėme angliavandenių, kurių kiekis per pietus turi būti didžiausias, kiekį.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Trinta avinžirnių sriuba
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Trinta avinžirnių sriuba

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškai mitybai skirtų tinklaraščių (šįkart tai Wise Taste). Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs