15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

auGalingo iššūkio receptai su tofu: sluoksniuotos tešlos lazdelės ir desertas stiklainėlyje

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su tofu

Ingredientai:

  • 500 g sluoksniuotos tešlos;
  • 200 g kietojo tofu;
  • 70 g alyvuogių;
  • 50 g saulėje džiovintų pomidorų;
  • petražolių.

Gaminimas:

1. Tofu, alyvuoges ir pomidorus sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos.

2. Petražoles sukapojame ir įmaišome į masę.

3. Tešlos lakštą šiek tiek iškočiojame ir padengiame įdaru.

4. Kitą tešlos lakštą iškočiojame, kad būtų tokio pat dydžio ir uždengiame įdarą. Paspaudžiame rankomis arba kočėlu per visą plotą.

5. Perpjauname gautą lakštą per pusę. Tuomet kiekvieną pusę supjaustome 1–1,5 cm pločio juostelėmis. Paimame dviem rankomis iš abiejų pusių ir susukame.

6. Juosteles dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame, iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20 min.

Tinklaraštininkės nuotr. /Sluoksniuotos tešlos lazdelės su tofu
Tinklaraštininkės nuotr. /Sluoksniuotos tešlos lazdelės su tofu

Tofu desertas stiklainėlyje

Ingredientai:

  • 1 skardinė riebaus kokosų pieno (naudojame tik kietąją dalį);
  • 150 g šilauogių ar kitų mėgstamų uogų;
  • 1/8 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1 arbat. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 6 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 4–7 valg. šaukšt. klevų sirupo
  • 350 g šilkinio tofu.

Gaminimas:

Pirmas sluoksnis:

1. Tofu kartu su klevų sirupu (3–5 šaukštai – saldumą reguliuokite pagal save), citrinos žievele, 4 šaukštais citrinos sulčių, ciberžole sudedame į maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos kreminės konsistencijos.

2. Masę supilame į puodą, užverdame ir maišydami paverdame vieną minutę ant silpnos ugnies.

3. Gautą masę supilstome į pasirinktus indelius ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.

Antras sluoksnis:

4. Uogas sutriname su 1 šaukštu klevų sirupo ir ant nedidelės ugnies paverdame apie 6–8 minutes. Paliekame atvėsti kambario temperatūroje.

Trečias sluoksnis:

5. Kokosų pieną sumaišome su likusiu klevų sirupu, likusiomis citrinos sultimis ir elektriniu plaktuvu išplakame iki kreminės konsistencijos.

Sluoksniuojame desertą:

6. Ant stiklainiuko dugno pilame tofu sluoksnį, tuomet uogas ir galiausiai kokosų kremą. Puošiame uogomis, riešutais, kokosų drožlėmis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Tofu desertas stiklainėlyje
Tinklaraštininkės nuotr. /Tofu desertas stiklainėlyje

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Oksana ir Rima iš tinklaraščio Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais