Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 10

Augalų žinovė E.Medeina: „Šiuos prieskonius naudojate savo virtuvėje, bet ar žinote, kad jie gali būti nuodingi“

Kodėl prieš vairuojant geriau negurkšnoti katžolių arbatos, o kepamas bulves ir picas tik saikingai, ne dosniomis saujomis, gardinti rozmarinu? Ką tokio apie prieskoninius augalus ir jų savybes žino pietiečiai ir kokia informacija mūsų dažnai net nesiekia, kalbėjomės su laukinių ir dekoratyvinių augalų žinove ir gide Edita Medeina.
Asmeninį tinklaraštį Medeinos.lt kurianti laukinių ir dekoratyvinių augalų žinovė E.Medeina
Asmeninį tinklaraštį Medeinos.lt kurianti laukinių ir dekoratyvinių augalų žinovė E.Medeina / K.Kanišauskaitės-Šaltmerės nuotr.

Nė neįtartum, bet rozmarinas irgi nuodingas

„Nors patikėti daugumai sunku, kvapusis rozmarinas (dažnas ne tik pietų šalių, bet ir mūsų virtuvėse) gali būti nuodingas augalas, jeigu nesielgsite su juo atsargiai.

Žinoma, jei kokia jo šakele picą pagardinsite, nieko blogo nenutiks. Liūdniau bus, jei daug jo pridėsite į patiekalą ar daug jo arbatos prigersite, apsinuodysite: ims svaigti galva, pasireikš alergija, švelnus pykinimas, virškinimo sutrikimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų