Kokią tešlą rinktis tokios eglutės „šakoms“, t.y. meduoliams, jūsų valia – jie gali būti ir kieti, ir minšti, ir plonyčiai, ir gana stori. Puikiai tinkančių receptų rasite ČIA.
Paprasčiausias būdas „užauginti“ tokį medelį – prikepti įvairaus dydžio meduolių-žvaigždžių ir mažėjimo tvarka į viršų visas jas viena ant kitos suklijuoti. Jei neturite įvairių dydžių žvaigždės formelių, nieko baisaus. Galite imti lakštą kartono ir iškarpyti įvairaus dydžio žvaigždžių – nuo didžiausių iki pačių mažiausių, o tada jau dėti ant iškočiotos tešlos ir pagal trafaretus pjaustyti meduolius.
Kai meduoliai iškeps (atkreipkite dėmesį, jog mažyčiai keps gerokai trumpiau nei didieji), visiškai juos atvėsinkite, pasigaminkite „sniego“, kuriuo taps baltas glajus (o gal pasirinksite ir kokį kitą?) ir imkite meduolius lipinti vieną ant kito.
Kol glajus dar nesustingo, papuoškite „medelį“. Tam tinka įvairūs valgomi dekoro elementai – pabarstukai, šokolado rutuliukai, džiovintos uogos, cukatai, pasisemkite idėjų iš mūsų atrinktų nuotraukų!