Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auksinis moliūgų tortas: tiesiog kerintis tobulo biskvito ir gaivaus kremo derinys

Maisto tinklaraštininkė ir knygų autorė Renata Ničajienė vėl dalinasi savo gardžiais receptais. Šiandien pas mus ant stalo – moliūgų tortas, kuris prapjautas šviečia kaip tikras moliūgas – ryškiai oranžine spalva, o neriebus ir gaivus varškės sūrio kremas jį pakylėja į aukščiausias skonio viršūnes. Kad moliūgai šiame torte atsiskleistų visu gražumu, Renata juos gardina tarkuota apelsino žievele ir cinamonu.
Renatos Ničajienės moliūgų tortas
Renatos Ničajienės moliūgų tortas / Asmeninio arch nuotr.

MOLIŪGŲ TORTAS

Moliūgų tyrė, speltų miltai, kreminis varškės sūris, apelsino žievelė, cinamonas

REIKĖS:

  • 500 g naminės moliūgų tyrė,
  • 3 stiklinių speltų miltų,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių,
  • 100 ml lydyto sviesto,
  • 1 stiklinės rudojo cukraus,
  • 3 kiaušinių,
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
  • 0,5 šaukštelio jūros druskos.

Kremui:

  • 400 ml kreminio varškės sūrio,
  • 3 šaukštų skysto medaus,
  • 1 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės,
  • 1 šaukštelio cinamono.

Gaminimas:

Paruoškite torto pagrindą. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi. Tada supilkite skystą lydytą sviestą ir vanilės ekstraktą. Į paruoštą masę supilkite iš anksto paruoštą moliūgų tyrę ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir šį mišinį supilkite į skystąją tešlos dalį. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.

24 skersmens torto formą ištepkite sviestu ir supilkite paruoštą tešlą. Torto pagrindą kepkite 150 °C orkaitėje apie 45 minutes, kol visiškai iškeps. Ar torto pagrindas jau iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi likti sausas.

Kepinį palikite praaušti. Kol jis aušta, paruoškite torto kremą. Kreminį varškės sūrį išplakite su skystu medumi, smulkiai nutarkuota apelsino žievele ir cinamonu. Kremą padėkite į šaldytuvą.

Torto pagrindą perpjaukite išilgai į 2 lygias dalis. Ant vienos pagrindo pusės gausiai užtepkite paruošto kremo ir uždenkite antrąja. Likusiu kremu gražiai peiliu aptepkite torto viršų. Paruoštą tortą per naktį palaikykite šaldytuve, o prieš tiekdami šiek tiek apibarstykite cinamonu.

Asmeninio arch nuotr./Renatos Ničajienės „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“
Asmeninio arch nuotr./Renatos Ničajienės „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“

Daugiau rudeniškų Renatos Ničajienės receptų rasite jos knygoje „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?