Aurimėlio pyragas „morkius“ su riešutais

Labai skanus, drėgnas, saikingai saldus pyragas. Gamyba paprasta ir neužimanti daug laiko.
Aurimėlio morkų pyragas
Aurimėlio morkų pyragas / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Biskvitui reikės:

  • 250 g tarkuotų morkų;
  • 4 kiaušinių;
  • 150 g rudojo cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 200 g miltų;
  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių;
  • 70 g aliejaus;
  • 50 g graikinių riešutų;
  • 50g džiovintų spanguolių;
  • 1 a.š. cinamono.

Gamyba:

Į dubenį mušame kiaušinius, beriame druskos ir cukraus. Plakame, kol nelieka cukraus kristalų, pilame aliejų. Išmaišome.

Sudedame persijotus miltus su kepimo milteliais ir cinamonu, dedame tarkuotas morkas, smulkintus graikinius riešutus ir džiovintas spanguoles. Viską gerai išmaišome.

Gautą tešlą pilame į dvi kepimo formas (22cm skersmens) ir dedame kepti.

Kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 30min.

Atvėsiname ir padalijame pusiau. Gausis 4 lakštai.

Kremui reikės:

  • 600 g kreminio sūrio;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 1 žaliosios citrinos sulčių.

Gamyba:

Iš visų ingredientų sumaišome kremą, kuriuo pertepame lakštus.

Tortą puošiame smulkintais riešutais.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis