Reikės:
- 1 kg varškės (9% riebumo);
- 5 kiaušinių (L dydžio);
- 200g kefyro;
- 6 v.š. cukraus;
- Vanilinio cukraus;
- Žiupsnelio druskos;
- 1 a.š. su kaupu kepimo miltelių;
- Miltų.
Gamyba:
Į dubenį mušame kiaušinius, pilame kefyrą, beriame cukrų, vanilinį cukrų, druskos, dedame varškę. Viską gerai sublenderiuojame.
Į gautą masę po 1 v.š. dedame persijotus miltus su kepimo milteliais. Miltų gali reikėti apie 10-12 šaukštų (tešla turi būti minkomi, truputį limpanti prie rankų). Iš tešlos formuojame 50g dydžio rutuliukus, kuriuos verdame aliejuje. Verdame apie 5-6min. Iškepusias dedame ant popierinio rankšluosčio. Patiekiant pabarstome cukraus pudra.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!