Ingredientai:
- 1 kiaušinis;
- 130 g cukraus;
- 120 g aliejaus (naudojau saulėgrąžų aliejų);
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 100 g apelsinų sulčių;
- 1 apelsino nutarkuota žievelė;
- 150 g natūralaus jogurto;
- 550 g manų kruopų.
Gaminimas:
1. Į dubenį mušame kiaušinį, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir išplakame iki purumo. Supilame aliejų, apelsinų sultis, dedame natūralų jogurtą, apelsino žievelę ir viską gerai išmaišome. Tuomet beriame manų kruopas ir kepimo miltelius. Viską išmaišę, paliekame valandą pastovėti, kol išbrinks manai.
2. Išbrinkus manams, formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos truputį suplojame ir apvoliojame manų kruopose.
3. Dėliojame kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.