Ingredientai:
- 150 g sviesto;
- 100 g alyvuogių aliejaus;
- 350 g juodojo šokolado;
- 200 g miltų;
- 50 g kakavos miltelių;
- 300 g cukraus (naudojau 150 g baltojo ir 150 g rudojo);
- 5 dideli kiaušiniai;
- 200 g aviečių;
- 50 g pistacijų (nebūtinai);
- žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
1. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą ir sviestą. Truputį pravėsus sviesto ir šokolado mišiniui, įmaišome alyvuogių aliejų.
2. Dubenyje iki purumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Tada į šią masę po truputį supilame šokolado masę ir išmaišome. Beriame persijotus miltus su kakavos milteliais. Viską gerai išmaišome.
3. Tešlą pilame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus sudedame avietes ir pistacijas.
4. Kepame 25 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Pastaba: turėjau likusio pieniško šokolado, tad jį pasmulkinęs sudėjau į pyrago tešlą.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.