Ingredientai:
blynams:
- 2 kg nuskustų bulvių;
- 1 didelis svogūnas;
- 3 kiaušiniai;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- druskos;
- pipirų;
- žąsies taukų, kepimui (arba aliejaus).
Gaminimas:
1. Bulves sutarkuojame per burokinę tarką ir gerai perplauname tarkius šaltame vandenyje. Nusausiname.
2. Į tarkius įtarkuojame svogūną, mušame kiaušinius, dedame miltų ir beriame prieskonius.
3. Keptuvėles įkaitiname, dedame žąsies taukų arba pilame aliejaus ir dedame tarkius. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
4. Patiekiame su lašišos kapotiniu ir varškės kremu.
lašišos kapotiniui:
- 200 g sūdytos arba rūkytos lašišos;
- 2 šviežiai raugintų agurkų;
- krapų;
- pipirų.
Gaminimas:
Lašišą ir agurkus supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname krapus ir pagardiname pipirais.
varškės kremui:
- 250 g varškės (9 proc. riebumo);
- 2 valg. šaukšt. grietinės;
- 1 skiltelė česnako;
- krapų;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
Visus ingredientus dedame į dubenį ir gerai sutriname elektriniu trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.