Ingredientai:
tešlai:
- 1 kg virtų maltų bulvių;
- 100 g bulvių krakmolo;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbat. šaukšt. druskos.
Gaminimas:
Į dubenį dedame virtas maltas bulves, mušame kiaušinį, beriame krakmolą ir druską. Išminkome tešlą.
įdarui:
- 500 g varškės;
- 100 g saulėje džiovintų pomidorų;
- 1 kiaušinio trynys;
- druskos;
- pipirų;
- raudonėlio.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame pertrintą varškę, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, kiaušinio trynį, beriame druskos, pipirų, raudonėlio. Išmaišome.
2. Imame gabaliuką bulvių tešlos, išplojame paplotėlį, dedame įdaro ir formuojame kamuoliuką. Pagamintus kamuoliukus apvoliojame bulvių krakmole.
3. Puode užverdame vandenį su žiupsniu druskos ir dedame virti bulvinukus. Verdame apie 7 min nuo iškilimo į paviršių.
4. Patiekiame su spirgučiais, grietine, sviesto grietinėlės padažu ar kitu mėgstamu pagardu.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Skanių idėjų galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.