Ingredientai:
bulviniams blynams reikės (4 vnt.):
- 1 kg tarkuotų bulvių;
- 1 tarkuotas svogūnas;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- 1 kiaušinis;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Visus ingredientus dedame į dubenį ir gerai išmaišome.
2. Imame keptuvę (naudojau 20 cm skersmens) ir pilame aliejaus. O šiam įkaitus, dedame bulvių masės ir paskleidžiame per visą keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
„įdarui“:
- 4 dešrelės (naudojau vištienos su kokosų pienu);
- 2 marinuoti agurkai;
- 1 raudonasis svogūnas;
- žalumynų papuošimui;
- padažo (dėjau majonezo, saldaus aitriųjų paprikų ir Dižono garstyčių).
Gaminimas:
1. Dešreles iki 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepame apie 15 min. Tada lengvai įpjauname ir apkepame keptuvėje.
2. Bulvinį blyną aptepame padažu ir ant vieno krašto dedame smulkinto raudonojo svogūno, marinuoto agurko ir dešrelę. Vėliau blyną perlenkiame ir pabarstome žalumynais.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.