Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: cinamoninės bandelės su sūrio glajumi, pistacijomis ir šilauogėmis

Šis receptas tiems, kas mėgsta cinamoną ir bandeles! Tik norėdami išgauti puikų skonį ir aromatą, būtinai naudokite kokybišką cinamoną.
Cinamoninės bandelės su sūrio glajumi, pistacijomis ir šilauogėmis
Cinamoninės bandelės su sūrio glajumi, pistacijomis ir šilauogėmis / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 250 g pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 50 g cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 10 g sausų mielių;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • miltų (tiek, kad gautumėte minkštą, šiek tiek lipnią tešlą).

įdarui:

  • 150 g rudojo cukraus;
  • 200 g kambario temperatūros sviesto;
  • 30 g cinamono.

Gaminimas:

1. Į prikaistuvį pilame pieną, beriame tiek paprastą, tiek vanilinį cukrų. Truputį pakaitiname, kad pienas būtų vos šiltas.

2. Į pašildytą pieną mušame kiaušinius ir išplakame. Tada sudedame sausas mieles ir paliekame 15 min. Praėjus šiam laikui beriame miltus ir kepimo miltelius, maišome tešlą. Tikslų miltų kiekį nusakyti sunku, nes skiriasi miltų klampumas. Bet miltus berkite po truputį ir vis maišykite. Tik miltų nepadauginkite, nes kitu atveju bus kietos bandelės. Tešlą minkome aliejuotomis rankomis.

3. Išminkytą tešlą valandai paliekam šiltai ir ramiai, kad pakiltų.

4. Iš pakilusios tešlos kočiojame kvadratą, jį tepame kambario temperatūros sviestu, barstome rudojo cukraus ir cinamono. Susukame vyniotinį, kurį supjaustome maždaug dviejų pirštų storio riekelėmis. Jas dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

5. Bandeles dar kartą pakildiname apie 30 min. Kepame iki 170 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Dar karštas bandeles padengiame glazūra.

glazūrai:

  • 400 g tepamo „Philadelphia“ sūrio;
  • 1 stiklinė cukraus pudros;
  • 1 citrinos sultys.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame visus ingredientus ir gerai išmaišome. Paragaujame ir jeigu norisi saldumo ar rūgštelės, pridedame citrinos sulčių ar cukraus pudros.

2. Paruošta glazūra aptepame karštas bandeles. Jas pabarstome lukštentomis pistacijomis ir šilauogėmis.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais