Ingredientai:
- 4 kiaušiniai;
- 150 g miltų;
- 100 g cukraus;
- 50 g sviesto;
- 200 g pieno;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė;
- 1,5 kg obuolių, be žievelių ir sėklų, supjaustytų plonomis skiltelėmis (aš pjaustau pjaustykle).
Gaminimas:
1. Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išplakame iki purumo.
2. Supilame pieną ir tirpintą sviestą. Išmaišome. Dedame persijotus miltus su kepimo milteliais. Palengva išmaišome.
3. Galiausiai sudedame obuolius ir citrinos žievelę. Viską gerai išmaišome. Obuolių skiltelės turi apsivelti tešla.
4. Tešlą pilame į kepimo skardą, išteptą sviestu, ir dedame kepti. Kepame iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
5. Prieš patiekdami papuošiame ir mėgaujamės.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.