„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Aurimėlio virtuvė“: fantastiškas šokoladinis „Napoleonas“

Mėgstantiems šokoladą šis tortas tikrai patiks! Saikingai saldus, su klasikiniu plikytu kremu, pagardintu šokoladu bei romu. Gaminant „Napoleoną“ reikia kantrybės išlaukti, kada bus galima pjauti ir mėgautis.
Šokoladinis „Napoleonas“
Šokoladinis „Napoleonas“ / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

tešlai (23 cm skersmens torto formai):

  • 600 g miltų;
  • 300 g grietinės, riebios;
  • 300 g sviesto;
  • 3 trynių (L dydžio kiaušinių);
  • žiupsnis druskos;
  • 50 g kakavos miltelių.

Gaminimas:

1. Į dubenį beriame miltus, kakavą ir druską. Sudedame smulkintą šaltą sviestą ir viską ištriname iki trupinių. Tada dedame grietinę ir trynius. Išminkome tešlą, padalijame ją į 8–9 gabaliukus ir porai valandų dedame į šaldytuvą.

2. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame kuo ploniau, dedame ant kepimo popieriaus, subadome šakute ir šauname kepti. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7–8 min. Iškeptą lakštą apipjauname iki norimo dydžio bei formos ir paliekame atvėsti.

kremui:

  • 700 g pieno;
  • 200 g cukraus;
  • 300 g sviesto;
  • 100 g krakmolo;
  • 6 tryniai;
  • 150 g juodojo šokolado;
  • 50 g romo.

Gaminimas:

1. Į puodą pilame pieną ir jį užverdame. Į karštą pieną sudedame smulkintą šokoladą ir pamaišome, kol ištirpsta.

2. Į dubenį dedame trynius, beriame cukrų ir viską gerai išmaišome iki purumo, tada sudedame krakmolą ir dar kartą išmaišome. Į trynių masę pilame karštą pieną su tirpintu šokoladu ir gerai išmaišome. Tada viską atgal supilame į puodą ir kaitiname, kol kremas sutirštėja. Nukeliame nuo ugnies ir truputį atvėsiname. Tada po truputį sudedame gabaliukais smulkintą sviestą ir maišome, kol sviestas susijungia su kremu. Galiausiai supilame romą ir dar kartą išmaišome.

3. Atvėsusiu kremu sutepame lakštus. Tortą papuošiame smulkintais likusios tešlos trupiniais.

4. Tortas skaniausias bent parą palaikytas šaldytuve. O jeigu kantrybė leidžia, tai pjauname po dviejų dienų ir keliamės į skonių rojų!

Pastaba: Vieną sluoksnį galima pertepti mėgstama uogiene arba kremą pagardinti liofilizuotomis uogomis.

Tinklaraštininko nuotr. /Šokoladinis „Napoleonas“
Tinklaraštininko nuotr. /Šokoladinis „Napoleonas“

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“