„Aurimėlio virtuvė“: gardusis kugelis, užplikytas pienu

Kugelis – turbūt vienas populiariausių bulvinių patiekalų! Vieni jį kepa plikydami pienu, kiti pila kefyro. Kai kas deda daug kepintų spirgučių, o dalis žmonių skanina kugelį rūkyta ar kepta mėsa. Vieniems patinka skystas, kitiems tvirtas kugelis. Dalinuosi savo receptu!
Kugelis
Kugelis / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 4 kg bulvių (jau nuskustų);
  • 1l pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 500 g rūkytos šoninės;
  • 4 dideli svogūnai;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Bulves sutarkuoju su vienu svogūnu. Tarkius užplikau pienu, sudedu kepintą rūkytą šoninę su svogūnais, beriu druskos ir pipirų. Mušu kiaušinius.

2. Viską gerai išmaišau ir pilu į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Tinklaraštininko nuotr. /Kepti paruoštas kugelis
Tinklaraštininko nuotr. /Kepti paruoštas kugelis

3. Kepu iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val.

Tinklaraštininko nuotr. /Kugelis
Tinklaraštininko nuotr. /Kugelis

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų