„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Aurimėlio virtuvė“: kalėdinis keksas su aguonomis ir džiovintais vaisiais

Šventės jau čia! Daugelis tik ir galvojame, ką gaminsime, kuo nustebinsime savo artimuosius. Šis keksas gali būti ir gardi stalo puošmena, ir puiki dovana. Išbandykite!
Kalėdinis keksas su aguonomis ir džiovintais vaisiais
Kalėdinis keksas su aguonomis ir džiovintais vaisiais / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 350 g miltų;
  • 4 kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 200 g grietinės;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 apelsino žievelė ir sultys;
  • 1 citrinos žievelė ir sultys;
  • 3 valg. šaukšt. aguonų;
  • 100 g džiovintų spanguolių;
  • 100 g džiovintų papajų gabaliukų;
  • 1 valg. šaukšt. meduolių prieskonių.

Gaminimas:

1. Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų ir vanilinį cukrų. Mikseriu viską išplakame iki purumo.

2. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais, meduolių prieskonius. Išmaišome. Tuomet supilame ištirpintą sviestą, dedame grietinę ir vėl viską išmaišome.

3. Į tešlą sudedame džiovintas spanguoles, papajų gabaliukus, aguonas, apelsino ir citrinos žieveles, supilame jų sultis. Viską gerai išmaišome.

4. Tešlą pilame į sviestu išteptą kekso formą ir dedame kepti į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 min.

5. Iškepusį keksą išimame iš kepimo formos, apliejame glajumi ir papuošiame.

Tinklaraštininko nuotr. /Kalėdinis keksas su aguonomis ir džiovintais vaisiais
Tinklaraštininko nuotr. /Kalėdinis keksas su aguonomis ir džiovintais vaisiais

glajui:

  • 0,5 stiklinės cukraus pudros;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • vandens.

Gaminimas:

Į dubenį beriame cukraus pudrą, pilame citrinos sulčių ir viską gerai išmaišome. Po truputį įpilame labai nedaug vandens, kol glajus taps tirštas ir tąsus.

Tinklaraštininko nuotr. /Kalėdinis keksas su aguonomis ir džiovintais vaisiais
Tinklaraštininko nuotr. /Kalėdinis keksas su aguonomis ir džiovintais vaisiais

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“