Ingredientai:
- 2 kiaulienos karkutės be kaulo;
- 1 morka;
- 1 baltasis ir 1 raudonasis svogūnas;
- 2 saliero stiebai;
- 1 česnako galvutė;
- 1 saldžioji paprika (naudojau mini paprikas);
- duskos;
- pipirų;
- rūkytos paprikos miltelių;
- pipirų žirnelių;
- lauro lapų;
- pora rozmarino šakelių;
- 300 g BBQ padažo;
- 1 l vandens.
Gaminimas:
1. Kiaulienos karkutes pora dienų aš marinuoju: įtrinu druska, pipirais, paprikos milteliais, trintu česnaku.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame karkutes. Tuo metu susmulkiname daržoves, dalį jų dedame ant puodo dugno, tada sudedame apkeptas karkutes, uždedame likusias daržoves. Beriame druskos, pipirų žirnelius, lauro lapus, rūkytos paprikos miltelių, dedame porą rozmarino šakelių. Viską užpilame vandens ir BBQ padažo mišiniu (į dubenį supilame vandenį ir BBQ padažą, tada viską gerai išmaišome).
3. Karkutes uždengiame kepimo popieriumi arba folija (tai bus lyg antrasis dangtis), uždedame dangtį. Puodą dedame į orkaitę ir troškiname apie 4 val. 170 laipsnių karštyje.
4. Patiekiame su virtomis bulvėmis ir burokėlių bei žirnelių salotomis.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.