Ingredientai:
maltinukams:
- 1 kg maltos kiaulienos;
- 1 kiaušinis;
- 1 didesnis svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 4 riekės baltos sumuštinių duonos;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- kmynų;
- rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
- 100 g grietinėlės arba pieno;
- miltų (apvoliojimui);
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Nuo sumuštinių duonos nupjauname pluteles ir duoną užpilame grietinėle arba pienu. Suminkštėjusią duoną sutriname šakute.
2. Į dubenį dedame maltą kiaulieną, išmirkusią duoną, mušame kiaušinį, sutarkuojame svogūną, susmulkiname česnaką, beriame druskos, pipirų, kmynų, rūkytos paprikos miltelių. Viską gerai išmaišome ir kelis kartus pamėtome į dubenį.
3. Drėgnomis rankomis formuojame maltinukus, voliojame miltuose ir kepame keptuvėje su įkaitusiu aliejumi kol gražiai apskrunda.
4. Maltinukus sudedame į padažą ir dedame į orkaitę. Troškiname iki 170 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
padažui:
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 2 salierų stiebai;
- 2 skiltelės česnako;
- 0,5 l grietinėlės;
- 0,5 l sultinio;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- alyvuogių aliejus (kepimui);
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- mėgstamų prieskonių.
Gaminimas:
1. Į puodą pilame alyvuogių aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves. Kai daržovės apkepa dedame šaukštą miltų ir gerai išmaišome. Supilame sultinį, grietinėlę, beriame druskos, pipirų, prieskonių ir viską gerai išmaišome.
2. Kaitiname kol padažas pradeda tirštėti.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Skanių idėjų galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.