Ingredientai:
sriubai:
- 2 svogūnai;
- 2 morkos;
- 2 saliero stiebai;
- 2–3 česnako skiltelės;
- 1,5 l sultinio (naudojau vištienos);
- pipirų žirnelių;
- lauro lapų;
- 100 g miežinių kruopų;
- aliejaus.
Gaminimas:
1. Puodą statome ant ugnies, pilame aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves.
2. Dedame į puodą keletą pipirų žirnelių, lauro lapelių. Pilame sultinį. Sultiniui užvirus sudedame kukulaičius ir miežines kruopas (prieš tai jas nuplaunu ir truputį pamirkau vandenyje). Paragaujame, jei reikia, pasūdome.
kukulaičiams:
- 700 g maltos mėsos (naudojau vištienos šlaunelių mėsą);
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 1 kiaušinis;
- druskos;
- pipirų;
- kmynų;
- mairūno.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame maltą mėsą, sutarkuojame morką ir svogūną, dedame smulkintą česnaką, beriame manų kruopas, druską, pipirus, kmynus, mairūną, mušame kiaušinį.
2. Viską gerai išmaišome ir drėgnomis rankomis formuojame kukulaičius.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Skanių idėjų galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.