„Aurimėlio virtuvė“: kvapnūs ir skanūs kalėdiniai varškėčiai

Varškėčiai... Man tai neišsemiama tema, nes kaskart jie kitokie ir vis iš naujo atrasti. Išbandykite ir šį receptą, kuriame varškėčius kalėdiniais paverčia meduoliams skirti prieskoniai ir cinamonas.
Kalėdiniai varškėčiai
Kalėdiniai varškėčiai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 1 kiaušinis;
  • 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. meduolių prieskonių;
  • aliejaus (kepimui);
  • miltų ir cinamono mišinio (apvoliojimui).

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame pertrintą varškę, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, miltus, cukrų, vanilinį cukrų, meduolių prieskonius. Išminkome tešlą.

2. Drėgnomis rankomis formuojame varškėčius, apvoliojame miltų ir cinamono mišinyje (2 šaukštai miltų + 2 šaukšteliai cinamono).

3. Kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

4. Patiekiame su grietine, uogiene ar kitu jūsų mėgstamu pagardu. Pabarstome cukraus pudra su cinamonu.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk elektrinį dantų šepetėlį sau!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?