Ingredientai:
maltinukams:
(iš nurodyto kiekio produktų pagaminau 5 kepsnius)
- 500 g maltos vištienos (naudojau šlaunelių mėsą);
- 1 kiaušinis;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 valg. šaukšt. manų kruopų;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame maltą vištieną, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, druskos, pipirų, sutarkuojame svogūną, susmulkiname česnaką. Išminkome iki vientisos masės.
2. Drėgnomis rankomis formuojame maltinukus, į vidų dedame įdaro, apvoliojame baltos duonos kubeliuose ir dedame virti į įkaitintą aliejų.
3. Kai kepsniai gražiai apskrunda ištraukiame iš aliejaus ir dedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių, apie 15 min.
įdarui:
- 100 g sviesto;
- 1 virtas kiaušinis;
- 30 g džiovintų spanguolių;
- 1 skiltelė česnako;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame minkštą sviestą, sutarkuojame virtą kiaušinį, susmulkiname česnako skiltelę, beriame džiovintas spanguoles, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome ir suformuojame kamuoliukus. Juos dedame į šaldytuvą sustingti. Prieš dedant į maltinuko vidų apvoliojame miltuose.
2. Baltos duonos riekelėms nupjauname plutas, riekeles supjaustome nedideliais kubeliais ir juos padžioviname (aš juos pasiruošiu iš vakaro ir palieku skardoje).
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Skanių idėjų galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.