„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Aurimėlio virtuvė“: legendinis vištienos kepsnys „Astra“

Manau, nesuklysiu sakydamas, kad tai vienas gražesnių ir tikrai labai skanių patiekalų – legendinis kepsnys „Astra“. Savo išvaizda jis kiek primena maltinukus „Pūkučius“. Kviečiu išbandyti!
Vištienos kepsnys „Astra“
Vištienos kepsnys „Astra“ / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

maltinukams:
(iš nurodyto kiekio produktų pagaminau 5 kepsnius)

  • 500 g maltos vištienos (naudojau šlaunelių mėsą);
  • 1 kiaušinis;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame maltą vištieną, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, druskos, pipirų, sutarkuojame svogūną, susmulkiname česnaką. Išminkome iki vientisos masės.

2. Drėgnomis rankomis formuojame maltinukus, į vidų dedame įdaro, apvoliojame baltos duonos kubeliuose ir dedame virti į įkaitintą aliejų.

3. Kai kepsniai gražiai apskrunda ištraukiame iš aliejaus ir dedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių, apie 15 min.

Tinklaraštininko nuotr. /Suformuoti kepsniai
Tinklaraštininko nuotr. /Suformuoti kepsniai

įdarui:

  • 100 g sviesto;
  • 1 virtas kiaušinis;
  • 30 g džiovintų spanguolių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • druskos;
  • pipirų.
Tinklaraštininko nuotr. /Duonos kubelius reikia padžiovinti orkaitėje
Tinklaraštininko nuotr. /Duonos kubelius reikia padžiovinti orkaitėje

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame minkštą sviestą, sutarkuojame virtą kiaušinį, susmulkiname česnako skiltelę, beriame džiovintas spanguoles, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome ir suformuojame kamuoliukus. Juos dedame į šaldytuvą sustingti. Prieš dedant į maltinuko vidų apvoliojame miltuose.

2. Baltos duonos riekelėms nupjauname plutas, riekeles supjaustome nedideliais kubeliais ir juos padžioviname (aš juos pasiruošiu iš vakaro ir palieku skardoje).

Tinklaraštininko nuotr. /Vištienos kepsnys „Astra“
Tinklaraštininko nuotr. /Vištienos kepsnys „Astra“

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Skanių idėjų galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs