Ingredientai (apie 10 blynelių):
blynelių tešlai:
- 250 g pieno;
- 250 g šalto vandens;
- 2 kiaušiniai (100 g);
- 25 g aliejaus;
- 2 g druskos;
- 10 g cukraus;
- 200 g miltų.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus sudedame į dubenį ir plakimo šluotele išplakame iki vientisos tekstūros tešlos. Tešlą perkošiame ir paliekame pastovėti 30 min. Ji bus skystoka – tokia ir turi būti.
2. Blynelius kepame įkaitintoje keptuvėje. Samčiu pilame tešlos, paskleidžiame keptuvėje, pakepusį blynelį apverčiame.
įdarui:
- 500 g vištų šlaunelių mėsos;
- 1 morka;
- 1 saliero stiebas;
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Vištų šlaunelių mėsą išverdame kartu su morka ir saliero stiebu. Išvirusius ir atvėsusius produktus sumalame. Beriame tarkuotą fermentinį sūrį, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome ir gauta mase įdarome lietinius.
2. Pagamintus blynelius apkepiname keptuvėje su aliejumi ir trupučiu sviesto.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.